BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Overloon vaste route nieuw

Het was alweer enige tijd geleden dat ik de route van Overloon heb gefietst. Omdat de fietsmaten dit weekend hebben gekozen om op de zaterdagmiddag te fietsen en ik verhinderd was, heb ik het plan opgepakt om weer een keer naar Overloon te gaan. Zoals eerder ben ik niet via de rechte weg door Stevensbeek gegaan, maar langs de Radioplassen op en door de bossen bij het pompstation van Brabant Water. Dit bos is niet het gemakkelijkst om doorheen te fietsen omdat er heel veel omgevallen bomen en afgewaaide takken liggen. Maar met de MTB lukt het wel, deze extra uitdaging.

Aangekomen op de Overloonse route ging het gas erop. Ik weet dat er in het eerste gedeelte een afdaling is die, naar mijn mening, aardig gevaarlijk is. Deze laat ik dus maar links liggen. De route lag er goed bij, de paden met de klimmetjes in het Overloonse bos zijn goed te doen en zijn niet mul, zoals eerder het geval was. In het gedeelte van de Heldense bossen heb ik er voor gekozen om een extra stuk te nemen. Dit gedeelte wordt meestal in de plaatselijke toertochten opgenomen en is best pittig. Er zijn flinke, korte klimmetjes en er moet nog wat gedraaid en gekeerd worden. Maar wel weer een extra uitdaging.

De rest van de route ging best wel ok├ę. Terugkijkend op Strava bleek dat ik zeker niet de slechtste tijden van de segmenten had gereden. Alleen het gedeelte waar ik mijn pauze heb ingelast was que tijd het slechtst, maar dat is logisch. Ik kan me dus best met de betere fietsers meten.

De terugweg door het bos van Brabant Water was minder succesvol. Daar heb ik een pad genomen dat eigenlijk niet meer begaanbaar is. Er zijn daar zoveel bomen omgevallen en eindeloos veel takken gevallen. Met wat kunst en vliegwerk en lopen ben ik er doorheen gekomen.

Al met al weer lekker om de route te hebben gedaan. Zeker met de weersomstandigheden. Het was best koud, rond het vriespunt, maar de zon scheen als een malle. Dus het waren weer mooie plaatjes in het bos ­čśÇ.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén