BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Fietstocht naar Nederheide

Ter gelegenheid van de verjaardag van Heleen hebben wij Heleen en Theo uitgenodigd voor een fietstocht met lunch. Vandaag is die uitnodiging ingelost.

We hebben Heleen en Theo gevraagd om rond 9:30u op de fiets bij ons te zijn, waarna we vertrokken naar een picknickbankje in het Sint Tunnisse bos voor een kopje koffie en een stukje vlaai.

De koffie en de vlaai waren heerlijk. Helaas knoeide Heleen een kop koffie over haar schone witte broek, dus moest ze nog even terug naar huis om schone kleren aan te trekken. Ine is met haar meegegaan en Theo en ik hebben heerlijk rustig gewacht in het bos. Toen Heleen en Ine weer terug waren kon de tocht verder gaan.

De route was erg mooi, veel bossen en plekken waar we nog nooit waren geweest. Ondanks dat het heel dicht bij huis is. Zo zie je maar, er is altijd wel iets nieuws te ontdekken, als je er maar op uittrekt. Wel waren er hier en daar wat onverharde wegen, maar gelukkig konden we daar allemaal goed mee overweg.

Net voordat we het natuurgebied De Stippelberg bereikten en langs de afgraving zouden fietsen hebben we nog even een pauze gehouden op een bankje. Daarna was het nog een klein stukje naar onze lunchplaats, Natuurpoort Nederheide in Milheeze. Een prachtige plek aan de rand van De Stippelberg en uitkeijkend over de zandafgraving, dat op die plek een strandje heeft waar gezwommen kan worden. Hier hebben we op het terras genoten van een prima lunch.

Na de lunch heb ik de route iets ingekort en heb dus niet de knooppunten gevolgd. Mijn doel was langs de ‘Wethouder Slitsvijver‘ te fietsen. Hier zijn we al eerder langsgekomen en is een prachtige plek om even tot zinnen te komen. Het ligt aan de overkant van De Stippelberg. Ook hier hebben we even rust genomen en genoten van de stilte.

Voordat we het wisten was de dag al aardig gevorderd. De route liep door de Ballonzuilbossen bij Venray. Daar zijn we nog even van het zadel gegaan . Vervolgens fietsten we langs de bossen richting de Meldersloseweg en sloegen af naar links, richting Overloon. Bij Clevers zijn we op het terras gaan zitten en hebben een heerlijke ijscoupe besteld. Theo had een mega-grote Fruit IJscoupe, maar hij heeft hem helemaal opgegeten.

Via wat buitenweggetjes en bossen zijn we uiteindelijk over de Stevensbeekseweg naar Sint Anthonis gefietst. Heleen en Theo hebben ons daarna uitgenodigd om de dag af te sluiten met een bezoekje aan het terras van de Café Friends op de Brink van Sint Anthonis. Na twee biertjes en bittergarnituur was het einde toch echt aangebroken. Einde van een super gezellige dag, om zeker nog een keer te herhalen.

Plaatsen: Sint Anthonis, Elsendorp, Gemert, Milheeze, Vredepeel, Overloon, Stevensbeek

Knooppunten: 97 – 96 – (+) – 33 – 32 – 29 – 24 – 23 – 53 – 54 – 55 – 90 – 22 – (+) – (+) – 09 – 48 – 76 – 13 – 12 – 11 – 28 – 49 – 45 – 44 – 53 – 52 – 51 – 43 – (+) – 23 – 98

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén