BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Chimay

Vandaag vertrokken we richting Chimay, bekend van o.a. het Chimay trappistenbier. Het eerste gedeelte van de route liep langs het meer, dat stuk hebben we gisteren ook al gehad. Daarna was het vooral veel gras- en weiland. En veel klimmen en dalen. We fietsten om het dorpje Froidchapelle, waar we veel vergezichten over de landerijen hadden. Ook kwamen we erachter, en eigenlijk wisten we dat al, dat niet alle wegen in Wallonië gladgestreken zijn. Maar het kan altijd nog slechter, getuige het weggetje vlakbij Froidchapelle. Reparaties aan de weg die de gaten zouden moeten dichten waren dusdanig slecht uitgevoerd dat het allemaal nog slechter was geworden. Gelukkig is er niets van de fiets afgerammeld en hebben we onze vullingen in onze kiezen niet verloren.

Na een korte pauze gingen we verder naar Chimay. De route volgde voor een lang gedeelte, helemaal tot in Chimay, de RAVeL route 109/2. Deze routes zijn speciaal aangelegd voor fietsers, wandelaars en overig langzaam verkeer. Op een aantal plaatsen volgt deze route de oude spoorlijnen, zoals ook hier. Route 109/2 loopt van Thuin naar Chimay.

In Chimay hebben we de fietsen geparkeerd en zijn we het plaatsje gaan verkennen. Veel huizen zijn verouderd en in vervallen staat. Maar er wordt momenteel ook veel gerenoveerd, dus over een paar jaar zal het plaatsje er heel anders uitzien. We hebben ook het kasteel van Chimay bezocht. Dat was zeer de moeite waard.

We vertrokken uit Chimay en hebben wat drinken en iets lekkers gekocht bij de Delhaize. De bedoeling was om dat in Virelles te nuttigen. We verwachtten een mooi plaatsje met een bijzondere omgeving aan het water. Na wat zoekwerk hebben het gevonden. Het bleek de Aquascope te zijn. Ik weet zeker dat het een hele mooie plek is, maar de toegang was niet gratis. Niet dat we het er niet voor over hadden, maar we wilden alleen even op een mooie plek pauzeren en wat eten en drinken. We hadden gewoonweg niet de tijd om het park te bekijken en te bezoeken. Jammer. Daarom hebben we een bankje in de buurt opgezocht en daar even gezeten en genoten van onze rijstevlaaitjes. Daarna gingen we weer richting ons vakantiepark, over nogal heuvelachtige weggetjes.

Net voor Froidchapelle hadden we een keuzemoment: gaan we via dezelfde weg als de heenweg terug of via de oorspronkelijk geplande route (die iets langer was). Een derde mogelijkheid was om ze kort mogelijk door Froidchapelle terug te gaan (een paar dagen later bleek dat heel veel op en af te gaan met flinke klimmetjes). Het is optie 2 geworden. Ine had toch nog genoeg in de accu zitten om de geplande route af te maken. En dat was geen slechte keuze. Het landschap zag er niet iets anders uit dan op de heenweg. Via de golfbaan aan het meer kwamen we weer op de bekende route langs het meer, terug naar het vakantiepark. Na zo’n 64 km waren we terug. Opnieuw een hele mooie fietsdag.

Knooppunten: 90 – 96 – 97 – 27 – 33 – 34 – 35 – 14 – 76 – 77 – 78 – 41 – 36 – 35 – 34 – 32 – 26 – 27 – 97 – 96 – 90

Plaatsen: Landal Village l’Eau d’Heure, Froidchapelle, Rond-Champ, Chimay, Virelles, Beauchamp, Piellot, Fourbechies

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén