BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Thuin

Vandaag zijn we Thuin gaan bezoeken. Dat ligt iets verder weg en na onze ervaring 2 dagen geleden met de klimmetjes en de accu van Ine die het nogal zwaar had (de accu dus), besloten we het eerste stuk met de auto te doen. We zijn naar het miniplaatsje Sivry gereden en zin daar opgestapt op de RAVeL route 109/2. Deze route loopt van Thuins naar Chimay. Woensdag hebben we het gedeelte naar Chimay gehad, nu richting Thuin.

In Beaumont zijn we even koffie gaan drinken bij Le Picotin. Beaumont is een leuk rustig plaatsje dat goed wordt onderhouden. Dat in tegenstelling tot vele andere plaatsjes die we hebben gezien. Bij de Boulangerie Solbreux in Beaumont hebben we een lekker gebakje gekocht. Na ruim 18 km hebben we deze op een bankje bij Thuilless lekker opgegeten. Van daaruit was het nog maar een paar kilometer naar Thuin.

Aangekomen in Thuin hebben we de fietsen geparkeerd en ons eerst geörienteerd. We zijn omhoog gelopen naar het hogere gedeelte van het stadje. Daar zijn aan de achterzijde van het plaatsje de hangende tuinen te vinden. Het plaatsje is zoals je het hier in Henegouwen kunt verwachten.

Na de wandeling door de hangende tuinen en een biertje op het terras van L’Impérial zijn we dezelfde route over de RAVeL route 109/2 teruggefietst. Veel dringen en rustig aan doen want het was meer dan 31 graden. Op een bankje bij het station van Biesme-sous-Thuin hebben we nog onze roodjes gegeten en wat gedronken. Daarna was het wer verder, op ziek naar de auto. Bij Beaumont zijn we nog even gestopt. De hitte hakt er wel in. Nog even volhouden.

Ietsje later waren we bij de auto en zijn we teruggegaan naar het vakantiepark. Heerlijk rusten van de mooie tocht.

Plaatsen: Sivry, Hameau, Beaumont, Thuilles, Biesme-sous-Thuin, Thuin

Knooppunten: 56 – 53- 51 – 31 – 26 – 46 – 44 – 11- 44 – 46 – 26 – 31 – 51 – 53 – 56

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén