BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Langs de IJssel – Epe

Op de terugweg vanuit Winschoten besloten we toch nog even de fietsen van de auto af te halen en een rondje te maken in een omgeving die we nog niet hebben gehad. Dat is de omgeving bij Epe geworden. Daar zijn we echter wel eerder geweest, maar toen zijn we in westelijke richting de Veluwe op gegaan. Nu besloten we om vanaf de carpoolplaats aan de Epenerweg naar Epe te fietsen en daarna richting de IJssel te gaan.

Het was warm, voor Nederlandse begrippen erg warm. Dus daar moet je van profiteren. Gelukkig hadden we in het eerste gedeelte van de route schaduw van de bossen. Later hadden we een windje dat over de IJssel waaide.

In Epe hebben we een stop gemaakt en hebben we een koffie met gebak genomen bij Café-Restaurant De Posthoorn. Daarna verlieten we Epe en gingen we over mooi wegen richting de IJssel. Daar aangekomen volgden we de prachtige IJsseldijk in noordelijke richting. Op de dijk hebben we nog even een bankje gezocht om onze broodjes te eten en wat te drinken. Drinken in deze omstandigheden is wel erg belangrijk.

Op een gegeven moment ging de route linksaf en verlieten we de IJsseldijk en fietsten we weer richting ons beginpunt. We kruisten het Apeldoornskanaal en kort daarna waren we terug bij de auto. We vervolgden onze reis terug naar huis,

Plaatsen: Horstenhoek, Epe, Zuuk, Boshoek, Welsumerveld, Welsum, Markluiden

Knooppunten: Carpoolplaats Eperweg – 19 – 61 – 56 – 96 – 26 – 62 – 64 – 13 – 51 – 67 – 68 – 88 – 89 – 70 – 08 – 43 – 20 – Carpoolplaats

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén