BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Rondje Reichswald met Kartenspielerweg

Na onze fietstochten bij Hamburg, op Rügen en bij Winschoten was het wel weer tijd om de wielrenner te pakken. Het weer was de hele week al echt zomers, dus prima voor een sportief rondje.

Mijn oog was gevallen op de Kartenspielerweg. Deze weg door het Reichswald heb ik al een keer eerder gedaan en ik zag hem terugkomen in een route van de Boxmeers toerclub. Maar de route van de toerclub was mij voor nu iets te lang, dus heb ik hem bijna helemaal herpland.

De route begon gewoon richting Rijkevoort, Beugen en Gennep. Dit gedeelte wordt ook de terugweg. Bij Gennep heb ik weer een keer de Looiseweg naar Hommersum gepakt. Een prachtig stukje Gennep in het stroomgebied van de Niers. Daarna richting Kessel en Asperden. Via mooie wegen buitenaf, wel lang en recht, kwam ik aan de rand van Kleef. Daar was het wel even flink klimmen. Dat was voor deze fiets de eerste keer, dus even aftasten. Ik heb er een zwaar hoofd in dat ik de echte steile beklimmingen met deze fiets wel goed kan maken omdat de tandwielverhoudingen anders is dat mijn oude Koga. Die had 3 tandwielkasten voor, deze heeft dat niet. De toekomst zal het uitwijzen.

Na Kleef ging te nog af en toe was omhoog en naar beneden. Na Kranenburg en een lange rit over de Grafwegener Strasse bereikte ik de Kartenspielerweg. Deze was toch iets langer dan ik me kon herinneren, maar toch wel te doen. Het wegdek was wel even spannend omdat er nogal wat grote gaten in zaten. Dus goed opletten.

Na de Kartenspielerweg ging ik weer richting Nederland. In Gennep heb ik op de voor mij bekende plek mijn bidons gevuld en even gerust. Daarna was het in kwestie van naar huis pendelen.

Een mooie route die ik nog wel een keer wil gaan doen. Lekker vroeg, dan is het lekker rustig.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén