BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Sint Anthonis – Vaals – naar de Tour de France

Samen met Tonny heb ik het plan opgevat om naar de Tour de France te fietsen. De etappe van de Tour liep van Dusseldorf naar Luik en kwam dus vlak onder Zuid-Limburg langs. Een mooie gelegenheid om te gaan kijken. Nog leuker om met de fiets er naartoe te fietsen.

Zo gezegd, zo gedaan. Met Tonny, Gijs en Ton (zoon van Gijs) zijn we ’s morgens om 8 uur vertrokken uit Sint Anthonis. De dames en Adrie zouden later met de bus vertrekken en ons staan op te wachten in Lemiers.

Na 15 km knapte de versnellingskabel van Ton en kon hij dus alleen achter nog schakelen. Ondanks dat ging het hem goed af.

In de buurt van Roermond hebben we onze eerste stop gehad en koffie gedronken (0,50 euro per kopje). Kort daarna sloeg een klein noodlot toe, Tonny kwam ten val. Gelukkig viel de schade mee, een slag in het voorwiel en gekrenkte trots. Zoals een goed wielrenner betaamd is hij weer op de fiets gestapt en heeft de route voltooid.

Rond lunchtijd hebben we in Koningsbosch bij De Boesjer  (http://www.deboesjer.com) geluncht. Ik had een heerlijk tomatensoepje. Daar konden we weer mee verder.

Hierna liet de navigator ons een beetje in de steek. In Heerlen raakten we de weg wat kwijt en heb ik de route verder gepland met Naviki. Deze plant mooie routes voor de racefiets, maar dat betekent dus dat er echt leuke klimmetjes in zaten. Heel leuk om te doen, hoewel daar niet iedereen het mee eens was.

Uiteindelijk hebben we het allemaal gehaald. De dames en Adrie stonden netjes op het ontmoetingspunt. Na ons een beetje te hebben opgeknapt zijn we verder gereden naar Kelmis (B) en waren we mooi op tijd om de wielrenner voorbij te zien komen.

Wat een geweldig leuke dag en wat is we de tocht meegevallen. Reden temeer om meer van deze routes te gaan doen, heerlijk.

http://cyclemeter.com/da4ab1374d5a459f/Cycle-20170702-0802

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén