BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Venray Boschhuizerbergen Rode Route

Vandaag had ik het fietsen maar gelaten voor wat het was. Om toch wat beweging erin te houden zijn we gaan wandelen in de Boschhuizerbergen, een bos vlakbij Venray. Onlangs waren we daar met de auto langsgekomen en zeiden we tegen elkaar dat we daar een keer zouden moeten gaan wandelen.

We hebben de korte route van 3,7 km gedaan. Ik moet zeggen, heel mooi. Het bos is veel groter, dus we gaan zeker nog vaker hier een wandeling maken.

De week voorafgaand aan deze wandeling had het heel hard gewaaid, het was de ergste storm sinds lange tijd. En dat was te zien in het bos. Veel omgevallen bomen en grote takken die uit de bomen waren gewaaid. Soms was het pad zo erg bedekt met takken en takjes van de naaldbomen dat het bijna niet meer als pad te herkennen was.

Ook een mooie jeneverbes heeft zijn hoofd moeten buigen.

Zoals te zien is op de foto was het prachtig helder weer, koud maar toch goed te doen in het zonnetje. Later op de dag werd het weer grijs, dus we hadden de goede tijd uitgekozen.

Wat vooral een prachtig stuk was, was het begrazingsgebied. We hebben helaas geen runderen of schapen gezien, maar de plek was geweldig mooi. Het was een hele rare gewaarwording om een trein midden door het gebied langs te zien komen.

Dus we hebben geen spijt dat we dit bos hebben uitgekozen om onze wandeling te maken en het smaak zeker naar meer.

 

 

 

Klik hier voor de wandeling in Cyclemeter.

Deze wandeling op de site van Liefde voor Limburg is hier te vinden.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén