BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Ravenstein Langs De Maas

Het mooie weer begint, dus wordt het weer tijd om mooie recreatieve fietstochten te gaan maken. De eerste tocht begon in Ravenstein,

We hadden voor die dag e.e.a. op het programma staan, maar het weer was zo mooi dat we eigenlijk tegen elkaar zeiden dat het te mooi was om niet te gaan fietsen. Onlangs hadden we al plannen om Ravenstein als startpunt te nemen, maar die plannen zijn nooit verwezelijkt. Mooie gelegenheid om dat dan vandaag te gaan doen.

Dus een goede route gezocht op route.nl, maar omdat het de eerste tocht was hebben we hem een beetje ingekort. Een prachtige omgeving, zeker de Maasdijk van Ravenstein naar Megen. Wat een leuk stadje is dat toch. Op het terras van Restaurant Op De Poort hebben we een heerlijk tosti gegeten.

Deze foto is genomen vanaf het teras van het restaurant.

Vlak na Megen gingen we het pondje over naar het recreatiegebied De Gouden Ham. Ik vond deze kan van de Maas iets minder aantrekkelijk dan de zuidkant. Maar zeker niet lelijk, agrarische gebieden wisselden zich af met leuke plaatsjes zoals Appeltern, zeer bekend door de Tuinen van Appeltern.

het pondje bij Megen-West

Na een fijne rustige pauze met heerlijke, zelf meegebrachte druifjes, aan de oevers van de Nieuwe Wetering (die overigens vol zat met forse vissen) vervolgden we onze weg via Hernen, langs de A50 weer terug naar het beginpunt.

Het pauzeplaatsje aan de Nieuwe Wetering

Een bruggetje over de Nieuwe Wetering

Het kasteel van Hernen

 

Mijn rit in Cyclemeter

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén