BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Sint Anthonis Wintertocht

In december wordt er door de TOS altijd een Winter toertocht georganiseerd. Ook dit jaar was dat weer het geval. Voor mij was dit de tweede toertocht die ik dit jaar meedeed.

Samen met Adrie heb ik gekozen voor de 35 km tocht. Uiteindelijk wordt dat meestal toch wel wat meer, en dat was deze keer ook weer zo. In het totaal heb ik bijna 42 km gefietst. Het lukt blijkbaar nog steeds niet om het aantal kilometers goed te meten.

In de nacht van zaterdag op zondag was er een klein laagje sneeuw gevallen, dus weer een keer in een lichtelijk witte omgeving door de bossen gefiets. Hartstikke leuk. De mist voegde daar nog een mooie touch aan toe. De kou viel mee, het was rond het vriespunt en het kwik liep langzaam op. Dat was wel even zweten.

De pauzeplaats was na 21 km, dat was wat laat voor een 35 km tocht. Het was al een beetje een voorbode voor de lagere tocht dan verwacht. Maar het maakte niet veel uit, het was allemaal goed te doen.

De laatste tochten die de TOS heeft georganiseerd zit de oude vuilnisbelt van Sint Anthonis ook in de route. Niet een geweldig leuk stuk om te doen, wel een uitdaging. Het lukte me nog niet om dit hele stuk te fietsen, bij 1 klimmetje moest ik er van af.

Aan het einde van de tocht miste ik een lintje waardoor ik een klein stukje terug moest. Omdat ik iets voor Adrie fietste was hij uit het zicht. Ik ging er van uit dat hij niet dezelfde fout had gemaakt en was doorgefiets. Dus ben ik naar huis gefietst, waar hij niet bleek te zijn. Toen ik hem belde vertelde hij dat hij bij de afspuitplek bij de finish stond. Nadat hij de fiets had afgespoten is hij naar mij toegekomen en na een kop koffie weer naar huis vertrokken.

Einde van een best wel aardige tocht.

Mijn rit in Cyclemeter en in Strava!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén