BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Deurnsche Peel en Meijel

Het weer was goed dus hup, de fiets op. We wilden weer een keer in de buurt van Griendsveen fietsen, maar met voldoende dorpjes zodat we vaak genoeg konden gaan zitten genieten van het mooie weer.

En dus heb ik zelf een route uitgezet in de buurt van Griendsveen en Helenaveen. Omdat we nog nooit in Meijel waren geweest was dat ook een tussenpunt.

De auto is geparkeerd op de parkeerplaats van het Duitse militaire kerkhof in Ysselsteyn. Van daaruit zijn we naar het begin van de geplande route gefiets. Al snel kwamen we langs Natuurpoort De Peel. Daar hebben we meteen een plaspauze ingelast en een drankje genomen.

We hebben onze weg vervolgd. In Liessel kwamen we een optocht van oude vrachtwagen tegen. Daar hebben we even naar staan kijken. Daarna hebben we bij een bakker wat broodjes gehaald, die we iets later in het bos op een bankje hebben gegeten.

Na weer een aantal kilometers moesten we de kntjes even rsut geven en hebben we in Neerkant, bij het Gemeenschapshuis, even op een bankje gezeten. Hier hebben we een banaantje gegeten. Daarna op naar Meijel. Inmiddels was het al halverwege de middag en waren we toe aan de lunch. Een lichte lunch, een tomaten- en een aspergesoepje bij Bistro Gossimijne tegenover de kerk.

Daarna kwamen we bij het mooie stukje Peel, tussen Helenaveen en Griendsveen. Met de fiets of wandelend zeer de moeite waard. Aan de Helenavaart ligt ook Hoeve Willem III. Daar maken ze heerlijk ambachtelijk ijs. Dat laten we ons niet onzeggen en hebben een klein ijsje gegeten.

Toen was het weer terug naar de auto. Aangekomen bij het Duitse miliaire kerhof hebben we nog een moment van rust genomen. Daarna terug naar huis.

Mijn rit in Cyclemeter!

Plaatsen: Liessel, Neerkant, Meijel, Helenaveen, Griendsveen

Knooppunt:
26 – 06 – 32 – 71 – 43 – 44 – 89 – 45 – 20 – 95 – 81 – 09 – 96 – 15 – 27 – 57 – 26

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén