BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Boxmeer-Gennep-Afferden-Well 92km

Vandaag had ik de tijd aan mezelf. Adrie is op vakantie en Tonny had de puf niet. En omdat het vandaag warmer dan 30 graden zou worden, zat ik om 6:45u al op de fiets voor een tocht van iets meer dan 80km.

En wat een lekkere tocht is het geworden. Niet helemaal zoals ik het had gepland, maar toch mooi. Het begon al in Gennep. Daar is het fietspad na de Brug over de Maas verlegd, zodat ik anders uitkwam. De planning was om richting Heijen te gaan, maar door het nieuwe fietspad liep dat anders. Ik ben achterlangs Gennep gegaan, door de Picardie, langs het zwenbad op. Toen ik in de gaten kreeg dat dat niet direct aansloot aan mijn geplande route ben ik door de wijk richting de Randeg gegaan en daar de route weer opgepakt.

Daarna kwam er een lang stuk dat ik al wel kende. In Well heb ik een bankje opgezocht om even te rusten en van het uitzicht over de Maas te genieten.

Na Wanssum had ik de route ook iets gewijzigd. Maar daar bleek dat in een stuk onverharde weg had gepland. Niet zo handig. Dus maar een kleine omweg genomen en Oostrum ligt aangetikt.

Vervolgens liep de route over bekende wegen, tot Overloon. Daar had ik ook wijzigingen in de oorspronkelijke route aangebracht. En die wijzigingen waren nog iets minder pleziering. Het begon met een goede verharde weg die het bos inliep. Maar daarna werd het fietspad steeds smaller en uiteindelijk helemaal onverhard. Bij een splitsing met een asfaltweg besloot ik om deze te nemen, linksaf, in de veronderstelling dat ik in de buurt van Westerbeek uit zou komen. Ik kwam bedrogen uit. Eenmaal op een grote weg aangekomen, waarvan ik dacht dat ik wist waar ik was, zag ik een ANWB bord met daarop ‘Vredepeel 1’ aangegeven. Ik zat helemaal verkeerd, maar wist nu wel waar ik was.

Ik besloot dus om via Vredepeel naar Westbeek te gaan en daar het laatste deel van de route weer op te pikken. Uiteindelijk heb ik 92km gefiets, maar er had nog meer bij gekund. Met een gemiddelde van boven de 30km kan ik niet ontevreden zijn.

Iets voor 10:00u was ik weer thuis, net voordat de temeratuur echt flink omhoog ging. De rest van de dag heb ik gerelaxed.

Mijn rit in Cyclemeter en in Strava!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén