BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Sint Anthonis – Kilder via Well Weeze en Kalkar

Een bezoekje aan de Achterhoek stond op het programma. Een mooie gelegenheid om weer een afstandje te maken. Er was de dag ervoor toch nog wel even twijfel, omdat ik me niet helemaal fit voelde, maar in de ochtend besloot ik toch maar te gaan.

De route die ik heb uitgezet was voor een groot gedeelte nieuw. Ik wilde deze keer eerst richting het zuiden, daar de maas over en dan Duitsland in. Ik ben dus bij Well de brug over gegaan en daar richting Weeze gefiets. Mijn doel was om langs Schloss Moyland te gaan.

Het weer was redelijk goed, de temperatuur was prima en ik had lichte wind tegen (alweer tegen). Eerder had ik het plan om deze keer van Kilder terug te fietsen, maar omdat er in de middag onweersbuien waren voorspeld heb ik dat niet gedaan. Maar louter wind tegen is ook niet alles.

Bij Weeze ben ik helemaal langs de luchthaven op gefiets. Daar staan nog talloze oude gebouwen van de tijd dat het nog een Britse Luchtmacht basis was. Heel bijzonder om te zien.

In Weeze aangekomen werd ik een grote weg (zonder fietspad) opgeleidt. Dat leek me niks, dus heb ik een omtrekkende beweging moeten maken. Dat heeft mijn gemiddelde wel redelijk genekt, maar ja, da’s geen schande.

Na 60km kwam ik aan bij Schloss Moyland. Daar heb ik besloten om een korte pauze in te lassen en een energiereep te eten. Daarna weer verder via de brug bij Emmerich naar ’s Heerenberg. Uiteindelijk kwam ik, zoals gepland, via Stokkum op Peeskesbult. Da’s nog een redelijk klimmetje na zoveel kilometers en zoveel tegenwind, maar het blijft een leuke uitdaging. Zie hier het profiel. Dat luktte me toch nog aardig. De snelheid was en niet meer, maar ik heb het gehaald.

Mijn rit in Cyclemeter en in Strava!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén