BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Jan Linders Helmond fietsroute

Vandaag zijn we met Dianne en Twan het rondje om Helmond gaan maken. Deze route is gebaseerd op de Jan Linders fietsroute Helmond, maar ik heb er een kleine draai aan gegeven en omgezet naar een knooppunten route.

We zijn begonnen met een picknik bij de parkeerplaats in de buurt van Nederheide, de natuurpoort bij tusen De Rips en Bakel. Hier hebben we heerlijk genoten van een goede lunch.

Vervolgens zijn we verder gereden naar Helmond en hebben de auto geparkeerd bij de Cacaofabriek. Van daaruit fietsten we door Brandevoort, een echte Vinex wijk, en Brandevoort Vesting. Vooral die laatste was erg leuk op te zien, mooi opgezet en leuk om doorheen te fietsen.

Hierna volgde vooral veel brabantse landschappen. In een parkje in Stiphout hebben we onze eerste pauze gehouden. Lekker in het zonnetje op een bankje. De volgende stop was in Beek en Donk. Hier hebben we bij een supermarkt wat te drinken gekocht en genuttigd op een pleintje in het dorp.

Een hele leuke stop was bij Bakel, Grotel’s Genieten. Een verrassend leuk terras met fijne, ontspannen bediening. Vlakbij de rijpelberg zijn we weer even gaan zitten en hebben we de meegenomen druifjes gegeten. We waren inmiddels alweer dicht bij Helmond en besloten daarom om aan de kede van Helmond wat te gaan eten alvorens terug te gaan naar huis.

Vlak na het eten betrok de lucht en staken er donderwolken op. Snel wilden we terug naar de auto, maar de donder en bliksem was ons te snel af. We schuilden onder het viaduct van Helmond en dat was ook maar goed. Hetr kwam met bakken de lucht uit en het stormde flink. Dat hebben we allemaal even afgewacht en daarna zijn we direct naar de auto gegaan. Dat het had gestormd bleek wel bij de Cacao Fabriek. Daar lagen alle parasols in duigen en stoelen lagen op een hoop.

Mijn rit in Cyclemeter!

Plaatsen: Helmond, Brandevoort, Stiphout, Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Grotel

Knooppunten:
04 – 01 – 47 – 62 – 61 – 63 – 93 – 92 – 64 – 65 – 66 – 67 – 56 – 57 – 88 – 49 – 09 – 79 – 04

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén