BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

13 Heuvelentocht 2019 vanuit Sint Anthonis

Voor het einde van het wielrenseizoen had ik nog 1 wens, en dat was het nemen van een paar leuke beklimmingen in de buurt van Beek/Ubbergen. Mijn keuze was gevallen op de Heimwee tocht 2019, die oorspronkelijk vanuit Nijmegen wordt gestart. Ik heb hem wat aangepast zodat ik hem in Sint Anthonis kon beginnen.

Het is uiteindelijk een tocht van 112 km geworden met flink wat klimmetjes. Hiervan is die van de Oude Holleweg in Beek het pittigst. Deze staat bekend als de zwaarste klim in Nederland buiten Zuid-Limburg. Dus voor mij zeker een uitdaging.

Maar voordat ik daar ben zijn er nog wel wat meer klimmetjes te doen. Dus het was vooral sparen tot Beek. Even heb ik aangeklamt aan een groep, maar die ging voor mij te hard. Ik zou teveel energie verspillen.

De klim ging eigenlijk best goed. Wel op het lichtste verzet, maar ik heb hem gehaald. Let wel, ik heb daarvoor nog geen pauze gehad, dus er zaten al wat leuke kilometers in de benen.

Na de klimmetjes ben ik gestopt voor een lunch. Dat was bij het zweefvliegveld van Malden, Boscafe Zweef Inn.

Bij Malden zou ik bekijken of ik de hele tocht zou afmaken of dat ik een kortere weg naar huis zou nemen. Ik voelde me goed dus heb ik besloten om de tocht af te maken. Na Malden kwam ik door de Overasseltse- en Hatertse vennen. Een prachtig natuurgebied. Het fietspad was niet echt bedoeld voor snelheid, maar de natuur maakte dat meer dan goed.

Hierna ging de tocht richting Wijchen, Niftrik en Ravenstein. Op een gegeven moment twijfelde ik of ik nog wel goed zat, wat ik had er inmiddels al meer dan 75 km opzitten en moest nog heel wat. Uiteindelijk kwam dat helemaal goed. De omgeving van Ravenstein is trouwens ook prachtig, met de dijken en vergezichten.

Aangekomen in Velp (bij Grave) heb ik gezocht naar een plek om mijn bidons te vullen, maar niet gevonden. Bij de Kuilen in Mill kwam ik langs De Valkhoeve. Hier heb ik gestopt, 2 cola gedronken en mijn bidon gevuld. Dat had ik echt wel nodig. De kracht was er wel een beetje af. En ik moest nog wel wat.

Na wat zwoegen bereikte ik dan toch Sint Anthonis. Na een geweldig mooie tocht in best wel heet weer (30+). Voor dit seizoen heb ik geen wielrenwensen meer. Dat neemt niet weg dat, als het weer het toelaat, ik hem nog wel een keer pak, maar het is goed zo.

Mijn rit in Cyclemeter en in Strava!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén