BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Rondje Dwingelerveld

Op weg van Delden naar onze nieuwe bestemming, Appelscha, zijn we via Ruinen en het Dwingelerveld gereden. We hebben de auto geparkeerd bij het bezoekerscentrum Dwingelerveld. Daar hebben we eerst een kopje koffie gedronken en een lekkere koek gegeten.

Daarna was het de fiets op en het rondje Dwingelerveld beginnen. De omgeving was al enigszins bekend omdat we een paar jaar eerder hier een wandeling hebben gemaakt en ook bij het bezoekerscentrum waren uitgekomen. Voor ons een reden om het een keer met de fiets verder te ontdekken.

Kort na het begin stuitten we al op een prachtige molen, de Zaandplatte.

Vlakbij de 10 km kwamen we langs de vogeluitkijkhut. Daar zijn we even gestopt om te kijken of er bijzondere volgels waren. Wel een prachtig zicht over de natte gebieden van het Dwingelerveld, maar geen heel bijzondere vogels (voor zover wij dat kunnen beoordelen).

Kort daarna zijn we even gaan rusten op een grote omgevallen boomstam, wederom uitkijkend over de natte gebieden.

Na weer een klein stukje kwamen we bij de Boslounge bij Spier, langs de N855. Daar hebben we wat gegeten en gedronken. Daar stonden ook mooie houten beelden, waaronder een ram. En aangezien ikzelf een ram ben en BasRam heet, moest ik er natuurlijk mee op de foto.

Na opnieuw een stuk fietsen en een pauze kwamen we bij de radiotelescoop van Dwingeloo. Dat blijft toch een indrukwekkend ding. Wil je meer weten, klik dan op de link hierboven.

Hierna was hjet nog een stukje fietsen tot het einde. Weer een schitterende fietstocht gehad, met prachtig weer. Heerlijk.

Mijn rit in Cyclemeter en in Strava!

Plaatsen: Ruinen, Anholt, Kraloo, Spier, Smalbroek, Lhee,

Knooppunten met de start bij het bezoekerscentrum Dwingelerveld:
54 – 59 – 58 – 32 – 43 – 44 – 46 – 96 – 95 – 83 – 88 – 86 – 56 – 57 – 54

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén