BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Drents-Friese Wold: Appelscha – Diever – Vledder – Doldersum

Vanuit ons hotel in Appelscha zijn we gestart met de fietsroute door het Drents-Friesche Wold. Een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, en misschien wel Europa. De omgeving is schitterend en het weer nog steeds heerlijk, dus niets te klagen.

Vlakbij het hotel staat in het bos de Bosbergtoren, een prachtige uitkijktoren. Helaas moet je een ticket hebben om naar binnen te kunnen en die hadden we niet. Wwe besloten om door te fietsen en de volegnde dag tickets te kopen en de toren te beklimmen.

Verder kan ik alleen vertellen dat het een prachtige omgeving is. Na verloop van tijd bereikten we de sluis bij Dieverbrug. Daar zijn we even gestopt om e.e.a. te bekijken. Er si een mooie ruimte ingericht met informatie over de sluis. Heel leerzaam, zeker voor kinderen.

Vervolgens kwamen we in de buurt van Diever. Daar zagen we dat er hunenbedden in de buurt waren. Omdat ik nog nooit een hunenbed in het echt had gezien hebben de oorspronkelijke route verlaten en zijn we naar het hunenbed D52 gegaan. Dit hunenbed is een tijdje geleden nog in het nieuws geweest omdat hangjeugd daarin een vuurtje hadden gestookt. Door de hitte was een van de grote stenen gebarsten. De schade is inmiddels hersteld, maar fijn is het niet.

In Diever zelf hebben we een teras opgezocht om te lunchen. De is het dorpsrestaurant De Lange geworden.

Na de lunch zijn we richting Vledder gegaan. Daar hebben we in een supermarkt wat te eten en drinken gekocht. Een stuk verder hebben we pauze gehouden Camping Zonnenkamp en genoten van onze gekochte lekkernijen.

Vlak voor het einde van de fietstocht zijn we nog even gaan zitten bij het buitencentrum Drents-Friese Wold van Staatsbosbeheer. Daar hebben we nog wat gedronken, waarna we terug zijn gegaan naar het hotel. Een fijne dag.

Mijn rit in Cyclemeter en in Strava!

Plaatsen: Appelscha, De Oude Willem, Geeuwenbrug, Leggeloo, Dieverbrug, Diever, Kalteren, Vledder, Doldersum, Zorgvlied, Aekinga.

Knooppunten met de start in Appelscha:
91 – 63 – 61 – 62 – 68 – 67 – 53 – 70 – 76 – 80 – 75 – 37 – 33 – 35 – 24 – 14 – 12 – 21 – 23 – 82 – 87 – 85 – 83 – 91

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén