BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Rondje Zuid-Limburg met de Keutenberg

Voor de laatste week van onze vakantie hebben we nog een midweek kunnen boeken in het Zuid-Limburgse Terlingen, de Terlingerhoeve. Een prima uitvalsbasis voor mooie fietstochten en wandelingen, een steenworp afstand van Noorbeek en België.

We hadden de recreatieve fietsen meegenomen, maar ik had mijn wielrenner ook in de achterbak van de auto gepropt. Op dinsdag ben ik eigenlijk begonnen aan een wens van mij, een wielrentocht door het Limburgse heuvelland.

Omdat en twijfelde over mijn kwaliteiten had een om te beginnen een beperkte route gepland, met twee varianten, een kortere en een langere. Mocht het nou erg tegenzitten kon ik afbuigen en naar het begin terug.

Maar het viel niet tegen, het was heerlijk. Bij de eerste stop, vlakbij de Botterweck, keek ik de weg omhoog en dacht nog: “en dan moet de Keutenberg nog komen”. Deze was al pittig, en dat kon zeker worden gezegd van de Eijserbosweg. Die is best steil maar vooral lang. Later bleek dat deze beklimming nog hoger wordt beoordeeld dan de Keutenberg. Die is wel steil maar kort.

Ik heb onderweg prachtige vergezichten gezien en geklommen en genoten (en dat dan tegelijkertijd). Aangekomen bij de splitsing besloot ik de lange route te nemen via Bemelen. helaas ging ik de Bemelerberg naar beneden. Onder aangekomen besloot ik toch ook nog even terug naar boven te fietsen. Ik had bovenaan namelijk een leuk bankje gezien om even te rusten. Dat heb ik daar dus even gedaan.

Daarna weer terug naar beneden. Nu ben ik meer een klimmer dan een daler, dus heb ik heb rustigen gedaan. Het laatste gedeelte was langer dan ik dacht. Ik meende dat ik na Bemelen toch snel in Noorbeek zou zijn, maar er kwamen nog heel wat dorpjes voorbij. Uiteindelijk kwam ik in Noorbeek aan en heb de afslag naar Terlingen genomen. Daar wachtte nog een klein klimmetje die de laatste energie vroeg. Al met al heb ik geweldig genoten en smaakt dit naar meer. De volgende keer ga ik voor lus 3 van de Amstel Gold Race. Dat is de wens voor 2020.

De volgende klimmetjes zaten in de route:

In het totaal zijn dat 482 klimpunten volgens de website Klimtijd.nl.

Mijn rit in Cyclemeter en in Strava!

Plaatsen: Terlingen, Hoogcruts, Slenaken, Heijenrath, Eperheide, Epen, Mechelen, Partij, Wahlwiller, Eys, Elkenrade, Fromberg, Ransdaal, Schin op Geul, Engwegen, Keutenberg, Ingber, Scheulder, IJzeren, Sibbe, Wolfshuis, Gasthuis, Bemelen, Sint Anthoniusbank, Cadier en Keer, Hinthem, Eckelrade, Sint Geertruid, Mheer, Wesch, Noorbeek.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén