BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Jan Linders route Valkenburg

De beschrijving van dit recreatieve fietstochtje heeft enige tijd op zich laten wachten. Het moment van schrijven is 6 juni 2020, terwijl we de fietstocht op 18 september van het vorige jaar hebben gedaan. Het is me gewoon ontschoten om het bij te werken. Dat levert wel het probleem op dat ik niet alles meer weet.

Wat ik nog wel weet is dat het Jan Linders rondje in het zuiden van Limburg zeer de moeite waard is. We zijn de route begonnen bij het zwembad in Gulpen.

Het blijft een prachtig landschap. Wel moet ik erbij vermelden dat je een goede conditie moet hebben of over een e-bike moet beschikken. De klimmetjes die er af en toe inzitten zijn best pittig. De route houd wel rekening met de recreatieve fietser, dus het is geen Amstel Gold race, maar het is zeker niet vlak. Vooral de Daalhemmerweg bij Valkenburg is lang, niet echt stijl, maar vooral lang. Zeker na een lekker terrasbezoek is dat even tandenbijten.

De route loopt via de mooie Linburgse wegen. Op een gegeven moment zagen we rook tussen de bomen omhoog dwarrelen. Dat bleek even later de stoom van de stoomtrein van het Miljoenenlijntje te zijn. Op onderstaande foto is de stoom niet meer te zien, maar het spoor loopt door het onderliggende dal.

Onze eerste pauze was op de Fromberg. Daar heb je een mooi uitzicht over het heuvelachtige landschap en het was net na een klimmetje, dus even rust nemen. Even later in Winthagen was het tijd voor de tweede korte pauze. Aangekomen in het plaatsje Klimmen was het tijd voor de lunch. Deze hebben we genoten bij Grandcafé Klumme. Het terras lag aan de doorgaande weg, maar het eten was prima en de bediening vriendelijk.

Aangekomen in Valkenburg was het natuurlijk weer tijd voor koffie en Limburgse Vlaai. Dat hebben we besteld bij ons favoriete terras van Cup & Vino aan het Theo Dorrenplein. Favoriet omdat het gebak daar super lekker is.

Zoals gezegd kwam daarna de Daalhemmerweg, een lange klim die wel wat energie vraagt. Maar ja, terug kon niet, want Ine stond bovenaan te wachten, met haar e-bike ?.

Vanuit daar hebben we een lange rit gemaakt, helemaal tot het eindpunt in Gulpen. Daar was het tijd voor een drankje op één van de terrassen.

Einde van een heerlijke fietstocht. Als je in de gelegenheid bent en in de buurt, zeker een keer doen.

Mijn rit in Cyclemeter en in Strava!

Plaatsen: Gulpen, Wijlre, Stokkem, Kruishoeve, Winthagen, Kunrade, Vioerendaal, Craubeek, Termaar, Klimmen, Dolberg, Walem, Schin op Geul, Oud-Valkenburg, Valkenburg, Ijzeren, Scheulder, Ingber

Knooppunten startpunt Gulpen:
85 – 58 – 57 – 54 – -55 – 56 – 59 – 60 – 68 – 69 – 85

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén