BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Deurne-Helmond-Vlierden gecombineerd

Alweer een keer op de zaterdag, vooral omdat we met vrienden hebben afgesporken om op de zondag een leuke wandeling te gaan maken. Zondag is er ook niet echt een mooie fietstocht in de buurt, dus heb ik besloten om zelf een aantal MTB routes aan elkaar te knopen.

Mijn keuze is gevallen op de tochten Deurne – Zandbos, Helmond en Vlierden. Op zichzelf allemaal mooie tot redelijk mooie routes. De moeite waard, maar een beetje kort. Samen is het een moi geheel. De verbinding naar Helmond is wel wat lang, maar dan kun je ook even uitrusten voor het draai en keerwerk van deze route. Helmond is echt mooi. Bijna 10 km (kom)bochtjes, korte klimmetjes, draaien, keren op de vierkante meter. Het pad is zeer goed te rijden en loopt lekker. Wel ws ik even in verwarring gebracht door de pijltjes. De route is aangegeven met donkerblauwe pijltjes (moutainbiketeken). Omdat ik niet bij het echte begin startte kwam ik op een gegeven moment bij het startpunt van de route. Daar werd de verbindingsroute aangegeven met het zwarte mountainbiketeken. Het verschil met donkerblauw was in de snelheid niet goed te zien. Op mijn navigatie zag ik het ook niet meteen goed, dus was het even zoeken. Een stukje terug en weer opneiuw proberen. Toen zag ik het en had ik de route weer te pakken. Ik dacht al snel bijn het eindepunt te zijn, maar dat viel nog wel tegen. Omdat het zoveel kort draaiwerk is heb je niet echt een idee van afstand.

Overzicht van de route van Helmond

Na Helmond ben ik naar Vlierden gegaan. Ook het vinden van dat beginpunt was even lastig omdat er bij de grote oversteek over de weg een industrieterrein ligt waar ik omheen moest. Ik heb het toch gevonden en de route gemaakt. Daarna weer terug naar Deurne Zandbos en het tweede gedeelte afmaken. Uiteindelijk heb ik 48,5 km gefietst. Een prima dag.

Mijn rit in Cyclemeter en in Strava!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén