BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Gemert ATB JUMBO Classic

Ga ik wel of ga ik niet. Dat vroeg ik mezelf de avond voor de toertocht af. Want de weersvoorsplelling was alles behalve goed. Het zou regenen, hard waaien en koud zijn. Een paar dingen klopte de volgende dag wel.

Vroeg in de ochtend bekeek ik de weersvoorspelling op de app van de iPad. Er zou een fors regengebied overkomen en om 8:45u zou het weer droog zijn. De temperatuur zou niet al te koud zijn, maar de wind zou fors lijven.

Dus even goed overwogen en besloten om toch maar te gaan. De Jumbo ATB Classic van Gemert kende een nieuwe startplaats, Champignongkwekerij Gemert aan de Beersedijk.

Na natuurlijk weer even verkeerd te rijden (wat is dat toch met mij) kwam ik daar aan, als 1 van de eersten. Na het inschrijven, ik koos voor de 53 km variant, ben ik vertrokken en meteen voelde ik de forse wind en kwam er achter dat het een pittige tocht zou gaan worden. Niet zozeer de route maar de weersomstandigheden. Het had ook flink geregend de dagen hiervoor, dus ik was voorbereid op modder.

Nu viel dat laatste nog wel mee, maar op een gegeven moment was ik wel flink nat van de regen. De verwachting dat die zou stoppen was maar deels juist.

De route zelf was afwisselend in het buitengebied en door de bossen. Omdat ik zeer regelmatig de vaste Gemertse route fiets en de toertocht deels over de singletracks van deze route ging, wist ik wat me te wachten stond. In de bossen van de Stippelberg werd wel een mooi alternatief gevolgd.

Ik had de route in GPX formaat gedownload van de fietssport.nl site van de NTFU. Maar ik kom er steeds meer achter dat deze GPX routes toch niet altijd helemaal aansluiten aan de uiteindelijke route. Zo was er een heel stuk om de Aarlesche vijver die deze keer niet in de route was opgenomen, maar wel in het GPX bestand stond. Ik ging er van uit dat ik een pijl had gemist, dus ben ik om de vijver gefiets, waarschijnlijk als enige, want het was dit jaar geen onderdeel van de tocht. Hierdoor, en door wat andere gemiste pijlen, kwam ik uiteindelijk uit op bijna 60km. Gelukkig ging het deze keer beter dan vorige week, toen ik de laatste 10km met verschrikkelijk veel krampen in de benen aan de finish kwam.

Nog even iets over die pijltjes die de toerclub Gemert gebruikt. Deze zijn niet al te groot en roze van kleur. Ook worden ze niet altijd op logische plaatsen opgehangen. Dus zo af en toe was het wel een zoekplaatje. Daarom heb ik ook een stuk van de route gemist. Maar dat mag uiteindelijk de pret niet drukken. Het was een prima tocht, pittig voor mij maar wel volbracht.

Mijn rit in Cyclemeter en in Strava!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén