BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Veldtoertocht Erp

Bijna als traditie wordt de laatste toertocht van het jaar verreden in Erp. De TC Erp had weer een mooie tocht uitgezet. Die van vorig jaar kan ik me nog herinneren als eentje met lange paden langs kanalen en sloten die ontzettend modderig waren.

Die lange paden waren er dit jaar weer, maar omdat het de laatste nachten licht gevroren had waren ze niet zo modderig. Het lag er allemaal goed bij, met hier en daar flinke modderpoelen, maar die waren goed te mijden.

Ik was deze zondagochtend lekker vroeg richting Erp gegaan. De zonsopkomst was echt genieten, een prachtig schouwspel van kleur. Dat nam ik toch even snel mee.

De tocht was verder prima uitgepijld. Echter, op een gegeven moment had ik het idee dat ik een gedeelte al had gehad. En mijn gevoel bleek juist. Ik kwam voor de tweede keer bij dezelfde splitsing en daar stond iemand anders ook te kijken naar de route. Vervolgens kwamen er nog 5 man bijstaan, allemaal met hetzelfde probleem. Deze keer was ik dus niet de enige. Overigens kwam de route die ik van de NTFU site had gedownload niet overeen met de route van die dag. Dat gebeurt helaas wel vaker.

Na wat te hebben overlegd ben ik doorgefietd. Ik zag dat er rechts ook fietsers door het bos gingen, dus ik ben die kant opgegaan en kon de route weer oppakken.

Jaarlijks wordt er ook een item gemaakt door Erthepe Lokaal Online. Vorig jaar werd Adrie nog geinterviewd. Dit jaar zijn we niet in beeld. Hieronder zie je toch een kleine sfeerimpressie:

Het fietsen ging verder wel prima. Het viel me echter niet mee, het batterijtje was op een gegeven moment wel leeg. Omdat ik een gedeelte dubbel heb gereden kwam de totale afstand uiteindelijk uit op 50 km. Ik denk overigens dat kou en inspanning moeilijk met elkaar samengaan. Kortom, als het kouder is kan ik niet zoveel geven dat bij wat hogere temperaturen. Het mag allemaal de pret niet drukken. De infrarood-cabine en warme douche na afloop waren heerlijk. Al met al kan ik niet ontevreden zijn.

Mijn rit in Cyclemeter en in Strava!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén