BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Margraten MTB route

De eerste volle week van januari is voor ons bijna traditioneel onze vakantieweek in Valkenburg. Ook dit jaar hebben we weer een huisje bij Landal de Cauberg geboekt. En deze keer heb ik de kans waargenomen om een MTB route in de buurt te fietsen.

Op dinsdagochtend ben ik op mijn mountainbiken vertrokken vanaf vakantiepark De Cauberg richting Vilt, en daarna richting Margraten. Halverwege Margraten heb ik de vaste MTB route van Margraten opgepikt. Al snel bleken de paden vol te liggen met plassen water en modder. En de modder in Limburg is altijd erg glad. Het was dus erg goed uitkijken, zeker bij de afdalingen.

De route op zich was redelijk. Er zitten nogal wat asfalt wegen en bredere paden in. Overigens waren die paden niet altijd even gemakkelijk te doen vanwege de modder. Er zaten ook wel een paar pittige klimmetjes in die lekker uitdagend waren.

Op een plateau aangekomen heb ik wat foto’s gemaakt, alles was prima, het weer was bovenverwachting goed. Maar toen bleek ik een lekke voorband te hebben. De dag voor vertrek stond de band ook al leeg, maar bij een controle had ik geen lekkages gevonden. Ik moest dus de band verwisselen, en dat ging gelukkig wel voorspoedig. Daarna ben ik weer verder gegaan.

Kijk de plassen en de modder

Ik ben blij dat ik de route heb kunnen fietsen. Het blijft toch een bijzondere omgeving, met al die klimmetjes en afdalingen, mergelwanden en gladde modderpaden. Na de fietstocht kon ik de fiets afspuiten bij het vakantiepark, een mooie service.

Mijn rit in Cyclemeter en in Strava!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén