BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Valkenburg MTB route Houthem

Na wat regen was vandaag weer een dag met droge periodes en wat zon. Voldoende reden om nog een keer een MTB route in de buurt van ons vakantieverblijf te doen. Deze keer was de keuze gevallen op de MTB route Houthem bij Valkenburg.

Ik heb wat informatie ingewonnen op de site van MTBroutes. Er was nog geen video van de route beschikbaar, maar de reacties gaven wel aan dat de route een aantal pittige klimmetjes had, vooral in het begin van de route.

En dat heb ik geweten. Nadat ik de Cauberg was afgereden, nogal koud, ging ik richting het Shimano Experience Center, alwaar de route start. Nog geen 400 meter verder ging het linksaf de hoogte in. Dus, de spieren nog niet warm en meteen al een echte pittige, lange klim, dat viel niet mee. Daarna een afdaling, ook nog met een koud lichaam, waardoor ik wel wat last kreeg van mijn longen. De afdalingen waren overigens wel wat gevaarlijk door de gladde modder. Maar alles met wat voorzichtigheid en ik overleefde het.

Er volgden nog wat pittige klimmetjes, zelfs één met een flinke geul door het uitspoelen van het zand door de regen. Dat was echt even uitkijken. Helaas heb ik niet alle klimmetjes helemaal kunnen fietsen, mede doordat ik niet genoeg lucht kreeg door de koude longen.

Het tweede gedeelte van de route was wat gemakkelijker. Niet dat er geen klimmetjes meer waren, maar de paden waren beter begaanbaar. Omdat de totale lengte van de route maar 16km is ging het laatste stuk nog best wel even lekker. Aan het einde heb ik nog wel even gerust, omdat ik de Cauberg nog even op moest. Ook dat heb ik in mijn eigen tempo gehaald. Einde van een mooie tocht, die met mooie droge paden wel leuker is naar mijn idee. Misschien nog een andere keer in de toekomst.

Mijn rit in Cyclemeter en in Strava!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén