BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Hulsberg – De route van de Vliegende Bok HG9

Na de MTB route van vanmorgen hebben de de middag de wandelschoenen aangetrokken. Omdat de eerdere wandeling in Epen nogal modderig was hebben we nu een route uitgekozen die wat meer door de plaatsjes gaat en niet teveel over de bospaden en paadjes.

Ook omdat we aan de overkant van Valkenburg, gezien vanaf de Cauberg, nog niet veel zijn geweest is de keuze gevallen op Hulsberg en Arensgenhout. De route is HG9 van de website Visitzuidlimburg.nl. De route was aangegeven met blauwe paaltjes, maar ik denk dat we hem verkeerd om hebben gelopen, omdat de paaltjes soms een beetje onlogisch waren geplaatst. We hebben we dus ook een paar gemist, maar gelukkig had ik hem ook op GPS.

Op zichzelf was de route best aardig. Mijn voorkeur gaat echter wel uit naar een wandeltocht buitenaf. Het plaatsje Arensgenhout heeft echter wel mooie huizen zo nu en dan. Het gedeelte van Hulsberg waar je doorheen komt is minder aantrekkelijk. Er was ook weinig horeca te vinden. Maar ja, het is januari natuurlijk.

Al met al hebben we zo’n 8,5 km gelopen, en dat is mooi. Na de wandeling hebben we in Klimmen nog een lekkere middaglunch genuttigd, met chocolademelk. Heerlijk.

Mijn rit in Cyclemeter!

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

  1. Leontien van Bilsen 1 januari 2024

    Wat een flop deze route! Eerst lang door een saaie nieuwbouwwijk, dan in het plastsje Arensgehout dat pittoresk zou zijn maar dat ook al zo deprimerend was. Erg teleurstellend!

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén