BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Rondje Stammenderbos Schinnen

De laatste volle dag van onze vakantie in Zuid-Limburg. Er stond weer een wandeling op het programma. Ine had een Amuse wandeling gezien op de site Visit Zuid-Limburg. Klik hierop om de wandeling op de site te bekijken.

En wat een leuke wandeling was het. We zijn begonnen bij Gasterij Terborgh in het Kasteel Terborgh in Schinnen. Het weer begon goed, later kwamen er wat regenbuitjes, maar dat mocht de pret niet drukken. De wandeling zelf was niet middels pijlen of paaltjes aangegeven, maar ik had de GPS erbij. Op enkele plekken was dat geen overbodige luxe, want vanf de meegekregen kaart was niet alles heel gedetailleerd te zien. We zijn er uiteindelijk wel uitgekomen.

De eerste Amuse stop was bij Gasterie de Bokkereyer te Sweikhuizen. Hier stond een bloedworst met appel op het programma. Voor Ine was dat geen fijne verassing, dus koos zij voor de vegetarische optie, een broodje met brie.

Na deze pauze gingen we verder door het Stammenderbos richting de rand van Geleen. Brasserie De Biesenhof was de volgende stop. Daar stond een authentiek zuurvlees hapje klaar. Ook een aanrader, heerlijk. Het was geen grote hap, maar voldoende om weer verder te gaan. Natuurlijk neem je bij een pauzeplaats ook iets te drinken, hier was dat een warme chocomel. Lekker achter het raam kijken naar de regenbui die overtrok.

Het laatste gedeelte was ook het langste stuk, deels langs de Geleenbeek. We kwamen weer terug bij Gasterij Terborgh om van de laatste amuse te genieten. Daar aangekomen bleek het hele restaurant vol te zitten. Er kwam net een plek vrij bij andere mensen aan tafel. De amuse was een lekkere mosterdsoep.

Het was een hele leuke dag en een wandeling die ik kan aanraden. Niet te lang, niet te moeilijk, door het bos en daarbuiten en vooral met leuke pauzes van lekkere hapjes. Mocht je voor 20 februari nog in de buurt zijn dan kun je de route nog lopen.

Mijn rit in Cyclemeter!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén