BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Berg en Dal – Driedimensionaal dolen

Voor deze prachtige winterdag hadden Dianne en Twan het idee geopperd om een mooie wandeling te gaan maken. De keuze was gevallen op de omgeving van de Duivelsberg in de buurt van Berg en Dal.

De route is beschreven op de site van de ANWB met de naam Driedimensionaal Dolen. De route volgt het natuurwandelpad N-70 en is in principe 16 km lang. Nu vonden wij dat iets te lang en besloten de route in te korten, naar ongeveer 10 km. En ook dat bleek iets te lang. We waren rond 14:30u op pad, en dat is eigenlijk iets te laat. Na 4 uur wordt het wel al wat donkerder, zeker in bosrijk gebied.

En daarnaast bleek de route flinke afdalingen en beklimmingen te hebben, dus het gemiddelde tempo lag niet zo hoog. We zijn begonnen op de parkeerplaats tegenover park Tivoli in Berg en Dal. Na bijna 3 km bereikten we Pannenkoekenrestausrant De Duivelsberg. Zoals gepland hebben we daar gerust en genoten van een drankje en warme chocomel.

We hebben onze wandeling vervolgt en kwmane al snel bij de Motte Mergelpe, een uitzichtpunt waar ooit een motte, oftewel een kasteelheuvel, is geweest waarop een burcht heeft gestaan. Vanaf daar gingen we richting Beek, weer op en af.

Na het trainen van de kuitspieren kwamen we op een punt waar we de route nog wat meer konden inkorten. Dat hebben we gedaan en hebben uiteindelijk iets meer dat 6 km gewandeld.

De omgeving is is zeker de moeite waard, waarschijnlijk in alle jaargetijden is het aantrekkelijk om hier te wandelen. Een volgende keer zullen we de andere lus pakken om ze toch de gehele wandeling te voltooien.

Mijn rit in Cyclemeter!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén