BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Overloon – Coppis en Cruijsen ATB Toertocht

Het is zondag, het weer is prima, lekker koud maar droog en een zonnetje wordt verwacht. Voldoende ingredienten om de MTB te pakken en de toetocht van Overloon te gaan fietsen.

Het was nog even de vraag of ik met de fiets naar Overloon zou gaan of met de auto. Het is 10 km, dus dat zou betekenen dat als ik met de fiets zou gaan ik de korte route zou nemen.

Uiteindelijk heb ik besloten om met de fiets naar Overloon te gaan. Een wat saaie aanloop van 10 km, maar ik was wel warm bij het begin van de toertocht. Ik hb me ingeschreven voor de route van 35 km, maar kort na het begin was er al een splitsing van de 35 km route en de 45 en 55 km route. Ik voelde me goed en heb ten eerste gekozen om de 45 km aan te houden. Ik verwachte dat er later nog wel een splitsing zou komen en als het dan wat minder zou gaan, zou ik alsnog de 35 km route volgen.

Maar het bleef lakker gaan. De paden waren goed begaanbaar en liepen lekker. Totaan de pauze had ik er veel plezier in. Bij de pauzeplaats stonden de dames van Red Bull blikje Red Bull uit te delen, ik heb er 1 aangenomen.

Na de pauze heb ik een verkeerde afslag genomen. Maar ik was zeker niet de enige. Gelukkig had ik het snel in de gaten. Kort daarna was er weer een splising, nu van de 35 en 45 km route. De 55 km route ging nog richting Venray, maar dat vond ik echt teveel.

Teruggekomen in de bossen van Overloon leek het erop van we dichtbij de finish kwamen. Maar als verrassing was er toch nog een splitsing van de 35 km route en de 45, 55 km route. Omdat ik tot dan toe de 45 km prima had gevolgd en goed kon volhouden heb ik besloten om de hele 45 km route af te maken. Dat was nog best wel een flinke lus met wat beklimmingen erbij, maar het ging me nog steeds goed af. Wel voelde ik langzaamaan het krampgevoel in de bovenbenen opkomen bij klimmetjes. Teken dat ik er wel redelijk doorheen zat.

Na de rondje van 48,5 km kwam ik aan bij de finish. Zoals bij elke toetocht in Overloon wordt je aan het einde nog even over het museumterrein van het Oorlogs- en Verzetsmuseum van Overloon geleid. Uit ervaring weet ik dat daar veel korte, fikse klimmetjes inzitten, dus heb ik besloten om dat laatste stukje niet te doen. ik moest tenslotte nog 10 km terug naar huis.

Thuis aangekomen kom ik heerlijk nagenieten van de prima tocht. Eindelijk weer een keer een tocht waarop ik met grote tevredenheid kan terugkijken omdat het me goed afging.

Mijn rit in Cyclemeter en in Strava!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén