BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Gennep – Maasduinen MTB 2020

Dit weekend moest ik een keuze maken tussen de toertocht van Uden en die van Gennep. Die laatste gaat door de Maasduinen en geeft net een iets andere omgeving dan ik normaal gesproken gewend ben.

Dus je voelt het al aan, de keuze is gevallen op de toertocht van Gennep. Weer lekker vroeg onderweg met de auto naar Ottersum, waar de start was bij café ‘t Ottertje. Ik had de auto geparkeerd bij de Multimate en daar stond ik als eerste. Ik was zo vroeg dat de ingang voor het inschrijven nog niet open was.

Dus als één van de eersten op pad. Dat vind ik wel fijn omdat je dan niet zoveel druk van achteren hebt. Helaas liep het iets anders. Na zo’n 6 km heb ik een pijltje naar rechts gemist. Ik twijfelde al, maar na wat verder te zijn gefietst zag ik opnieuw een pijltje. Dus heb ik dat gevolgd, maar kort daarna bleek dat ik weer terug richting Gennep ging. Gelukkig ken ik de omgeving redelijk, dus besloot ik een route ter8g te zoeken. Ik heb de route bij een overgang van een grote weg weer opgepakt, en kort daarna zag ik wat ik fout had gedaan. Jammer genoeg zag ik inmiddels tussen de snellere groepen.

Uiteindelijk viel het wel mee met de drukte en kon ik toch mijn eigen tempo volgen. De route zelf was nogal veel op brede paden en wat minder singletracks. Niet dat de route niet mooi was hoor. Omdat het de laatste dagen en nachten de temperaturen dicht tegen het vriespunt heeft gelegen waren de paden goed te berijden. Zelf het mulle zand was goed te doen.

Een leuk extraatje was dat de route onder de uitzichttoren van de Maasduinen doorliep. Dat was wel even klimmen. De klimmetjes waren zo nu en dan sowieso wel leuk en uitdagend.

De pauze plaats was laat ik de tocht. Pas na 37 km (iets meer vanwege mijn foute afslag) was het even rusten. De pauze plaats was erg goed verzorgd, met thee, bouillon, sportkrant en verschillende versnaperingen. Vanaf de pauze was het nog 17 km tot de finish. En die laatste kilometers ging me prima af. Ik kon een goed tempo houden en heb nog een paar collega’s ingehaald.

Aangekomen bij de Multimate heb ik de fiets weer op de fietsdrager gezet en naar huis gegaan voor een heerlijke lunch. Ik was zeer tevreden.

Mijn rit in Cyclemeter en in Strava!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén