BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Rijk van Nijmegen rood en groen gecombineerd

Er wordt druk gewerkt aan nieuwe MTB routes in het Rijk van Nijmegen. De voortgang hiervan kan worden bekeken op MTB routes Rijk van Nijmegen. Voordat de oude routes worden opgedoekt wilde ik ze nog één keer gecombineerd rijden. Dat heb ik vandaag gedaan.

In het totaal zou het zo’n 41 km zijn. Gelukkig heb ik het goed voorbereidt en de route als GPX in mijn Wahoo gezet. Hier en daar waren de paaltjes ver te zoeken. Ondanks de voorbereiding ben ik toch een paar keer fout gereden, maar dat had ik al snel door.

De routes zelf lagen er niet altijd even goed bij. Door de regen van de laatste tijd was het op veel plaatsen erg modderig. Ik kies er altijd voor om met veel luchtdruk in de banden te rijden, maar met modder en gladheid geeft dat weinig grip, dus was het veel glibberen en glijden. Misschien toch maar wat lucht eruit laten.

Op enkele plaatsen werd ook in de bossen gewerkt met zwaar materieel. Hierdoor waren paden volledig omgeploegd. Een uitdaging, maar niet altijd leuk. Toch had ik een glimlach om mijn mond.

De nieuwe routes waar druk aan gewerkt wordt zijn op een paar plaatsen al redelijk klaar. Een klein stukje heb ik uitgeprobeerd. Ik vond het nogal oneffen, veel kuiltjes en bultjes, dus het liep nog niet zo goed. Wat ik ervan heb gezien is dat er veel singletracks worden gemaakt met veel korte bochtjes en zeker veel kombochten. Ik weet nog niet of dat mijn voorkeur heeft. We gaan het zien in de toekomst.

Na 43 km kwam ik terug bij mijn beginpunt, restaurant Het Zwaantje aan de Groesbeekseweg in Mook. Dat is een prima startplaats, dichtbij de route met ruime parkeergelegenheid. Het eerste gedeelte heeft wat leuke klimmetjes en gaat langs de Mokerheide. Een mooi stukje natuur. In de latere groene route zitten trouwens ook een paar pittige klimmetjes. Leuk om te doen. In het totaal heb ik bijna 590 meter geklommen.

Aangekomen bij het eindpunt kon ik ook de ‘modderschade’ opnemen. De fiets zag er niet uit.

Een heerlijke dag, zonder regen, met veel modder en een klein zonnestraaltje.

Mijn rit in Cyclemeter en in Strava!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén