BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Volkel – Maashorst Veldtoertocht 2020

Op de zaterdag had ik geklust, er kwam een storm aan en vorige week heb ik de toertocht niet gefietst. Voldoende redenen om vandaag de teortocht door De Maashorts te gaan doen.

Het was nog wel even spannend, de storm kom echt roet in het eten gooien. Gelukkig is de tocht niet geannuleerd en viel de wind in de bossen mee. Wel waren er twee bomen over de route gevallen, maar er waren geen slachtoffers. De toch zelf was erg mooi, De Maashorst is een heel mooi natuurgebied. Het was zeer goed uitgepijld, echt zoals het moet, voor de bocht een pijl, in de bocht een pijl en na de bocht een pijl. Ook bij rechte stukken hing elke keer, net op het moment dat je zou kunnen twijfelen of je nog gied zit, een extra pijltje.

Nieuw in de route was dat je twee keer de oude vuilnisbelt, oftewel de de skibaan, over moest. Door de wind werd de afzetting, rood-witte linten, wat weggeblazen zodat de route niet altijd even duidelijk was. Zeker op de terugweg was ik het even kwijt. Maar uiteindelijk is de uitgang gevonden. Daarna was het nog even pittig tegen de wind in terug naar Volkel.

Aan het einde bleek dat mijn gemiddelde net boven de 20 km/u lag. Het viel me wel iets tegen, maar in pricipe geldt voor mij, alles boven de 20 KM/u gemiddeld is prima. Ik denk dat de klusinspanningen van de dag ervoor wel wat mee hebben gespeeld.

Mijn rit in Cyclemeter en in Strava!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén