BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Vaste Route Gemert

Na enige tijd weer een keer naar Gemert (Handel) getogen om de MTB route van Gemert te gaan doen. Het lijk een appeltje-eitje, maar er is toch wel e.e.a. over te vertellen.

Omdat het weer in het weekend erg slecht zou zijn en de dichtsbijzijne toertocht die van Schaijk was, heb ik besloten om samen met Adrie weer de Gemertse route te gaan doen. Het was de bedoeliong dat Tonny er ook bij zou zijn, maar hij was op het laatst verhinderd. Adrie had voorgesteld om op de zaterdag te gaan fietsen omdat het zondag nog slechter zou worden. Dat bleek ook wel, want de toetocht van Schaijk bleek uiteindelijk afgelast te zijn. Goeide call van Adrie dus.

Ik had voor deze tocht gekozen om weer een keer met mijn Trek bike op pad te gaan. Deze fiets heeft jaren geleden een nieuw frame gekregen en was sinds die tijd de garage niet uit geweest. Vanwege het lichte gewicht leek het me leuk om deze weer een keer te pakken. Het is wel jammer dat er nog 26″ wielen inzitten. De rest is best nog wel aandig.

Dus, ik heb wat pedaaltjes omgezet, de hoogte weer goed ingesteld, banden opgepompt en de snelheidssensor op de fiets gezet. En ik moet zeggen, het ging best goed. Adrie was niet helemaal in vorm, dus qua snelheid heb ik me niet echt goed kunnen testen, maar ik zal deze fiets zeker nog een keer pakken en echt uittesten.

Het was wel jammer dat ik na de pauze vergeten was de registratie weer aan te zetten waardoor niet de gehele route is opgenomen. Daarbij kwam nog dat de snelheidssensor het niet deed, dus de registratie is gebaseerd op GPS, en dat is toch altijd minder naukeurig.

Het weer was prima, hier en daar nog wel wat modder maar we hebben het droog gehouden. Al met al dus een prima tochtje. Adrie liet echter wel weten dat hij langzaamaan wel een keer genoeg had van die singletracks van Gemert. Voorlopig geen MTB route van Gemert voor hem meer denk ik.

Mijn rit in Cyclemeter en in Strava!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén