BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Sint Anthonis Eigen Route

Al enige weken stromt het in Nederland. Ook in Sint Anthonis. De zondag zou een erg slechte dag worden, dus dan maar fietsen op zaterdag. In de middag had ik al andere plannen, dus ben ik ’s zaterdags in de vroegte het bos ingegaan.

De wind was zoals het de laatste weken al was, sterk. Dat merkte ik vooral op de open stukken natuurlijk, maar tussen de bomen was het ook wel goed uitkijken. Het was alweer een tijdje geleden dat ik de eigen route in het Sint Tunnisse bos had gefietst en ik merkjte dat er hier en daar enkele nieuwe obstakels waren, bomen die waren omgevallen. Maar omdat er al een klein nieuw paadje langs de meeste bomen was concludeerde ik dat die niet in de laatste nacht waren gevallen.

Naast de nieuwe obstakels in de vorm van omgevallen bomen waren ook de boswerkzaamheden erg bepalend voor een snelle tijd. Dat was namelijk een klein doel voor mij vandaag, een goede snelle tijd neerzetten. Ik had weer gekozen voor de oude Trek om deze nu echt aan een goede test te onderwerpen. Maar een echte conclusie kan ik niet trekken. De tijd was, gezien de omstandigeheden, nog wel goed, 1:57:02, maar verre van de snelste tijd van 1:46.

Vooral het gedeelte langs het defensiekanaal en rond de visvijver was finaal stukgereden. Langs het defensiekanaal is een smalle ‘singletrack’ omgevormd tot een breed werkpad voor zware voertuigen. De grond was nog mul, dus erg zwaar. Daar ben ik ook nog over een losse boomstronk gevallen, tegen een bunker aan. Gelukkig geen verdere schade.

Bij de visvijver was het nog erger, daar was het pas helemaal niet meer zichtbaar en moest ik over het snoeihout fietsen.

Uiteindelijk hielp de wind ook niet mee. Het leek er echt op dat de Trek een echte werk-fiets is, maar dat kan ook door de omstandigheden komen. Dus een goede test is het nog niet geweest.

We zullen kijken hoe de werkzaamheden in het bos vorderen en of we de eigen route wel zo kunnen houden zoals die nu is. De tijd zal het leren.

Mijn rit in Cyclemeter en in Strava!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén