BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Venlo Culuur Historische Route Greenpark

Niet helemaal fit (verkoudheidje) en mogelijk slecht weer op komst hebben mij doen besluiten om dit weekend niet te gaan fietsen. Terwijl de Acht van Oost-Brabant van Mill dit weekend werd georganiseerd. Helaas heb ik die aan mijn neus voorbij moeten laten gaan. Zeker jammer omdat later bleek dat het weer zeker niet slecht te noemen was.

Maar de dagen voor het weekend waren zeer slecht, erg nat en gure wind. De bossen zullen er niet al te best hebben bijgelegen. Om toch nog even de frisse buitenlucht op te zoeken hebben we besloten om een wandeling te gaan maken. Enige tijd geleden stuitten we op een wandeling over het voormalige Floriade terrein bij Venlo, nu het Greenpark. De wandeling is te vinden op de site visitnoordlimburg.nl. Vandaag was het toch nog een mooie dag om deze wandeling te maken.

En het was een leuke wandeling. Omgeveer 6 km, dus best te doen. Heel leuk was het feit dat er nog heel veel van de oude Floriade over was. In 2012 ben ik er zelf geweest en ik herkende nog heel veel. Jammer is wel dat ook veel zaken staan te verrotten en er eigenlijk te weinig met het park wordt gedaan. Misschien dat dat in de toekomst nog veranderd.

Aangenaam verrast waren we ook door het kleine bos om het park heen, waar de wandelroute ook doorheen liep. Het was erg rustig, weinig mensen hadden voor vandaag hetzelfde idee. Geen probleem overigens.

Nadat we onze ogen hadden uitgekeken en hebben geprobeerd om de herinneringen van de Floriade weer op te halen, kwamen we terug bij de ingang van het park. Grote bouwwerkzaamheden zijn bezig voor het ontwikkelen van de Brightland Campus Greenport Venlo. Voor meer informatie klik hier. Voldoende plannen voor de toekomst van het park. Hopelijk blijft de wandelroute intact.

Mijn rit in Cyclemeter!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén