BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Sint Anthonis TOS herfstroute

Na een week noodzakelijke rust te hebben genomen moest ik er vandaag maar weer een keer uit. Omdat ik de vorige keer dat ik onze eigen route in het Sint Tunnisse bos heb gereden en heel veel boswerkzaamheden tegenkwam, besloot ik op het ander aan te pakken.

Dus heb ik de Herfst toertocht van de TOS van Sint Anthonis als basis genomen en daar waar ik verwachte dat ik er niet door kon komen, zoals de oude vuilnisbelt, heb ik de route aangepast. Dat resulteerde in een route van bijna 50 km.

In pricipe een mooie afstand door mooie bossen, maar, wat ik niet had voorzien is dat er op nog veel meer plaatsen in het bos gewerkt werd. Zoals ook in het gedeelte tussen de eerste en tweede stichting. Daar was het op sommige plekken echt niet te doen. Verkeerde keuze? Nee, eigenlijk ook weer niet. Ik ben weer een ervaring rijker. En wanneer de werkzaamheden klaar zijn is het misschien best wel een leuk alternatief voor de eigen vaste route.

Wat mij echter nog meer tegenstond was dat vele paden finaal kapot gereden waren door die vreselijke motorcrossers. Vooral in de bossen bij Bronlaak gaan ze regelmatig vreselijk te keer. Maar ook is de bossen tussen de eerste en tweede stichting en in de Sint Tunisse bossen. Een kwaad wat maar niet kan worden uitgeroeid, blijkbaar.

Al met al heb ik de bijna 50 km wel afgerond. Aan het einde van de route kwam ik veel wandelaars tegen en heb ik besloten om de route zo aan te passen dat ik zo min mogelijk last veroorzaakte. Het weer was gelukkig heel goed, een beetje koud, maar ik heb het, in tegenstelling tot de weersverwachtingen, wel droog gehouden.

Mijn rit in Cyclemeter en in Strava!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén