BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Ysselsteyn en Deurne(Walsberg)

Wat al een tijdje op mijn lijstje stond was de MTB route van Ysselsteyn, gecombineerd met de MTB route De Walsberg bij Deurne. Deze twee zijn goed te combineren, zelfs de verbindingsroute is goed aangegeven. Deze keer weer eens een zaterdag, mede vanwege de weersvoorspelling. Dus lekker vroeg op pad.

De keuze voor Ysselsteyn was ontstaan door de MTB Toertocht van dit seizoen, zie hier. Bij die toerticht was de kramp dusdanig toegeslagen dat ik dacht, deze moet ik nog een keer doen. Dat de route van Ysselsteyn er nu een is waarover je naar huis moet schrijven kan ik niet zeggen. De bossen en bosjes in de buurt zijn goed genut, maar er zijn ook veel tussenstukken die veel minder leuk zijn. Daarnaast had het natte weer van de afgelopen tijd zijn sporen wel nagelaten.

Op verschillende plekken was de route dusdanig ondergelopen dat er geen doorkomen aan was. Op een paar plekken kon ik er omheen lopen, maar zoals op de foto te zien was dat hier geen optie. Daarom maar omgekeerd en de route even later weer opgepikt.

De MTB route De Walsberg van Deurne is echter wel een aanrader. Het is geen lange route, maar zo’n 4 km, maar wel leuk door het bosje met single tracks. Het lag er, in tegenstelling tot de route van Ysselsteyn, goed bij. Zoals al gezegd zijn de verbindingsroutes naar de andere MTB routes goed aangegeven.

Het is leuk dat ik weer een wens van de lijst kan afstrepen, maar voorlopig heb ik de Ysselsteynse route wel gezien.

Mijn rit in Cyclemeter en in Strava!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén