BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Overloon vaste route

De eerste rit met de nieuwe fiets, de Giant XTC Advanced 2. Het weer was goed, de paden en bossen droog, dus perfect. En wat een rit is het geworden. Die fiets blijft maar gaan. Ik heb nog nooit deze route zo snel gereden, met een big smile op mijn gezicht.

Dus het kon niet beter. Wel is het naturlijk even wennen aan de nieuwe fiets. Vooral het brede stuur, de houding en het verzet is anders. Dat laatste is zeker even zoeken. Omdat in van 3 voorbladen naar 1 ben gegaan is de keuze tussen de versnellingen beperkter. Maar je kunt de vraag stellen: “heb ik er te weinig aan?”. Dat is denk ik niet het geval. Ik denk dat je er vooral anders mee moet omgaan. Ik ben me gaan aanleren om op de smallere single tracks een lichtere versnelling te trappen. Voordeel is dan dat je na een bochtje sneller aan kunt zetten. Wennen aan het snellere beentempo moet ik nog wel, het is wat vermoeiender voor de benen, maar dat gaat lukken.

Op de snellere recht stukken heb ik nog 1 of 2 tandwieltjes op de krans over. Dat is niet veel, maar op het asfalt is het kleinste tandwieltje (10 tandjes) voldoende om 30+ te fietsen. Ik zal op deze stukken niet snel een record fietsen, maar het is een fiets vor in de bossen, dus dat is geen ramp.

Wat ook erg anders is is de lockout van de voorvork. Op mijn oude fiets werkte die niet meer en was het verschil tussen de lockout en vrijstand niet zo groot. Blijkbaar heb ik altijd met te zware spanning op de voorvork gereden. Nu staat die wat slapper en dat is erg fijn op de bospaden. De lockout is nu wel erg handig op verharde wegen, dat verschil is heel goed te merken.

Dus conclusie: is ben heel erg blij met de nieuwe fiets. Dat wordt genieten de komende tijd.

Mijn rit in Cyclemeter en in Strava!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén