BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Sint Anthonis Eigen Route

Het thuiswerken i.v.m. de Coronacrisis brengt de mogelijkheid met zich mee om doordeweeks ook de fiets te pakken en een route te fietsen. Ook omdat het afgelopen weeken de klok een uur vooruit is gezet betekent dat het langer licht is dus meer tijd om te fietsen.

Ik was benieuwd of onze eigen route door het Sint Tunnisse bos met de nieuwe fiets ook een snellere tijd opleverd. En ik kan zeggen, ja. Zekfs over de paden, die flink open zijn gereden door zwaar materieel voor bosboswerkzaamheden, gaat de fiets als de btandweer. Dat zal mogelijk te maken hebben met het lagere gewicht waardoort je makkelijker kan aanzetten. Maar het ding gaat heerlijk.

Bij de visvijver bleek dat we onlangs echt voor de laatste keer hier rond zijn gegaan. Het gebied is privé terrein geworden. De laatste keer was het al geen pretje meer omdat er veel struiken en bomen waren gerooid en de paden niet meer begaanbaar waren. Nu staat er een groot hek omheen en kun je het terrein helemaal niet meer op. Dat betekent dat we voor dit stuk een alternatief zullen moeten vinden.

Tenslotte kan ik melden dat ik onze eigen route nog nooit zo snel heb gefietst. Natuurlijk is het stuk om de visvijver weggevallen, maar een gemiddelde van boven de 24 km/u is voor mijn doen uitstekend.

Mijn rit in Cyclemeter en in Strava!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén