BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Maasduinen Gennep – Well

Het recreatieve fietsseizoen is inmiddels weer begonnen. Helaas door de coronacrisis zijn we genoodzaakt om niet te ver van huis te gaan fietsen, dus zijn we de Maas overgestoken om weer een keer te genieten van de Maasduinen. Niet te laat, want het is niet de bedoeling dat we in de drukte terecht komen. En aangezien het weer mooi is wordt dat wel verwacht.

Omdat het ’s morgens nog wel een beetje koud was hebben we toch nog maar een jasje aangedaan. Maar die kon al snel uit, want de temperatuur steeg.

En wat is het toch genieten van die Maasduinen. Ik had bewust een route gemaakt die er dwars doorheen en over de hei heen ging. Op verschillende plekken hebben we even rustig gezeten en genoten van de omgeving, zoals bij de Zevenboom aan de bosweg (zie foto’s)

In Nieuw-Bergen zijn we een supermarkt in gegaan, althans, alleen Ine vanwege de Corona maatregelen. Daar hebben we wat koude frisdranken gekocht en een Mars en Twix. Deze hebben we even later lekker gegeten en gedronken.

Ook een pauze bij het Reindersmeer is natuurlijk vaste prik als je in de buurt bent. Deze pauze was even voor Nieuw-Bergen. Het was nog lekker rustig toen we aankwamen, maar we hadden in de gaten dat het langzaam toch iets drukker begon te worden. Dus maar weer verder gegaan.

Pauzeren is tijdens onze fietstochten toch echt wel een heel belangrijk onderdeel. Voor het geval dat we geen leuk bankje tegenkomen hebben we zo nu en dan eigen opvouwbare stoeltjes bij ons. Deze keer ook, en ze kwamen goed van pas. In een bosje hebben we een lekker rustig plekje gezocht in de open plek in de zon. Daar hebben we een half uurtje heerlijk genoten van de rust. Daarna de stoeltjes weer opgevouwen, in de fietstas gedaan en begonnen aan het laatste stuk van de route.

Na nog wat omzwervingen langs de Maas, met tegenwind aan het einde, kwamen we terug bij de auto en konden we de fietsen weer op de drager zetten. Dan weer naar huis met een goed gevoel. Hopelijk volgen er dit jaar nog meer van dit soort fietstochtjes.

Knooppunten vanuit Gennep:
47 – 88 – 44 – 43 – 86 – 85 – 15 – 27 – 90 – 78 – 82 – 31 – 79 – 37 – 29 – 30 – 80 – 81 – 69 – 77 – 83 – 33 – 14 – 86 – 34 – 87 – 46 – 47

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

 1. Jan Peters 14 augustus 2020

  Hoi Bas,
  Geweldige website. Voor elk wat wils ! Ben zomaar eens door de hele site “gefietst”….Compliment !
  Zal er zeker gebruik van gaan maken met onze e-bike tochten.
  Nu al dank voor alle moeite natuurlijk.
  Groeten uit Boxmeer
  Hetty en Jan Peters

  • Bas Rameckers 14 augustus 2020 — Berichtauteur

   Hallo Jan en Hetty,
   Bedankt voor je leuke reactie. Fijn dat ik wat kan bijdragen aan jullie fietstochten.
   Maak vooral veel gebruik van de site en geniet van het fietsplezier.

   Groeten,
   Bas

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén