BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Maashorst Kanonsbergroute

Op deze bevrijdingsdag wilden we grote drukte mijden, dus hebben we een poging gedaan om een wandeling te maken in de Maashorst bij Uden en Nistelrode. En het bleek gelukkig niet erg druk te zijn. De parkeerplaats, niet zo’n grote, stond wel vol, maar het gebied is groot genoeg om geen last van elkaar te hebben.

De route die door Staatsbosbeheer is uitgezet is de Kanonsbergroute. Best een mooie route door het mooie gebied. Enige wat ik een beetje jammer vond was dat redelijk grote delen van de wandelroute over fietspaden ging waardoor zowel wandelaars als fietsers een beetje last van elkaar hadden. Mooier zou zijn als de paden van elkaar gescheiden zouden zijn. Het gebied is er groot genoeg voor.

Nog vervelender is dat ook de MTB route soms de wandelroute volgt. Dus ook MTB’ers en wandelaars komen elkaar dan tegen en dat kan wel eens vervelende gevolgen hebben. Ik vind dat als MTB’er en als wandelaar niet fijn.

Verder een prachtig gebied en de wandeling is zeker de moeite waard. Het gebied staat ook bekend om zijn grote grazers, maar die hebben we helaas niet gezien.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén