BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Sint Anthonis alternatief afgebroken

Na een dag thuiswerken en de hele dag zitten was het weer tijd om in beweging te komen. Dus de fiets gepakt. Het was wat koud voor de wielrenner en het waaide flink. Dus de keuze is gevallen op de Mountainbike.

Het was de bedoeling om het alternatieve rondje in het Sint Tunnisse bos en het bos bij Bronlaak, het Groote Slink/Bunthorst. Het ging allemaal prima. Tot na zo’n 20 km. In de Bronlaakse bossen keek ik even naar beneden, naar mijn fiets, en toen bleek dat ik mijn Wahoo SC Blue Speed & Cadance sensor was verloren. Deze zit met een rubberen bandje aan het frame bevestigd en ik ben er altijd al bang voor geweest dat ik hem een keer zou verliezen. Dat ging eigenlijk altijd goed, tot nu.

Mijn eerste gedacht was: Jammer dan, dat wordt een nieuwe kopen. Meteen daarna dacht ik dat er misschien nog wel wat te redden viel. Ik ben op mijn telefoon gaan kijken waar de cadans registratie was weggevallen. De snelheidsregistratie wordt bij het wegvallen van de sensor overgenomen door de GPS, dus daar kon ik niet zoveel mee. Maar het ontbreken van de cadans registratie kon ik terugzien op de logging op mijn telefoon. Dat was tussen de 11.0 en 11.7 km.

Ik besloot om de route deels te vervolgen en bij terugkomst in het Sint Tunnisse bos naar de plek te gaan waar de cadans was weggevallen. Die plek was me goed bekend omdat die altijd in het vaste rondje zit. Maar de kans was toch best klein om een zwart apparaatje van zo’n 6 cm terug te vinden in een bos van 937 ha.

En toch is het me gelukt. Aangekomen op de plek die ik vermoedde vond ik de sensor bijna midden op het pad. Het rubberen bandje en de rubberen frame mount lagen allemaal bij elkaar. Bijna een wonder. Ik heb de sensor weer op de fiets gemonteerd en uitgeprobeerd. Daarbij bleek dat ik ook mijn crank magneetje voor de cadans sensor was verloren. Deze heb ik helaas niet meer gevonden maar die is gemakkelijk te vervangen door een universele magneet. Ik was allang blij dat ik de sensor zelf wel terug had gevonden.

Hierna ben ik terug naar huis gegaan. Ik heb toch nog bijna 35 km gefiets, dat vond ik voldoende.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén