BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

MTB route Zeddam

Na lange tijd was het weer een keer tijd om de route van Zeddam te rijden. Al eind vorig jaar had ik de verplichte sticker gekocht bij Natuur Monumenten, dus die moest wel een keer worden gebruikt. Zeker met de nieuwe fiets, de Giant XTC Advanced 2, was ik benieuwd hoe me de klimmetjes afgingen.

Nou, ik moet zeggen, het viel me niet mee. Het voelt extra niet goed als je bij een klimmetje op een forse manier ingehaald wordt. Maar ja, dat was een jonge hond. In principe gaat het klimmen best goed, als je het ritme maar kunt houden. Als ik in de klim even een vervelend boomstronkje tegenkom en het ritme weg is, dan lukt het me niet meer om die op te pakken en is het langzaam maar steady met een licht verzet naar boven. Ik kom er in ieder geval wel ?.

Voor wat betreft de route kan ik het volegnde zeggen. Sinds de laatste keer dat ik hem heb gefietst zijn er hier en daar wat ingrepen geweest. Meestal zijn er stukken single track toegevoegd en wordt je wat meer langs het doorgaande pad geleid. Wel viel me op dat er toch nog wel wat wandelaars op de MTB route waren, de MTB route en wandelpaden zijn niet overal gescheiden. Dat is jammer voor de MTB’ers en ook de wandelaars. Liever zou ik een aparte route willen, zeker als daar voor betaald moet worden.

Verder viel me op dat de route op diverse plaatsen erg veel kuilen en bulten had, vooral in de afdalingen. Nu kan ik me voorstellen dat dat voor veel MTB’ers een mooie uitdaging is, maar ik hou daar niet zo van. Als het devies is om snel over de kuilen af te dalen, dan gaat dat bij mij niet lukken omdat ik dan bang ben de controle te verliezen. Dus doe ik het behoedzaam en dat gaat dus zeker niet snel. Liever zou ik een mooie gladde afdaling zien, maar ik respecteerd de wensen van andere MTB’ers natuurlijk ook.

Ik was wel blij om deze route weer een keer te hebben gedaan. Na de route heb ik nog een klein rondje gemaakt om de benen nog iets los te krijgen. Ze waren wat stram van de klimmetjes en de afdalingen. Vooral bij die laatste zat ik iets te gespannen op de fiets, dus dan krijg je dat hè ?.

Dus even geen Zeddam meer. De volgende in de buurt zal die van de Posbank worden.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén