BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Escharen – Ravenstein – Grave – Gassel

Voor het eerst dit jaar hebben we weer een fietstochtje gemaakt met Dianne en Twan. Deze keer erg laat in het jaar maar dat is helemaal de wchuld van het coronavirus. Ook nu was het nog wel even goed nadenken of we wel met z’n vieren op pad konden gaan, maar we hebben zoveel mogelijk afstand van elkaar gehouden. Dat kan natuurlijk niet altijd, maar we blijven zo veilig mogelijk.

Voor deze eerste fietstocht heb ik een route dicht bij huis uitgezet met de knooppunten. Bij de kerk in Gassel hebben we de auto geparkeerd en van daaruit richting Escharen vertrokken. Het kan dan wel dicht bij huis zijn, maar de wegen en paadjes kenden wij nog niet. En wat een mooie omgeving. Dat was een goed begin.

Ik had gekozen voor een route richting Ravenstein en de dijken bij Velp en Grave omdat ik daar onlangs met de wielrenner voorbij was gekomen en verbaasd was over de schoonheid van de omgeving. Dat was vandaag weer het geval. Wij allemaal vonden de route erg mooi en zeker aan te raden.

Ravenstein is en blijft een leuk klein plaatsje. Daar aangekomen hebben we eerst onze bidons gevuld met water uit het publiek watertappunt bij de kerk.

Daarna hebben we bij de bakker heerlijke lekkernijen gehaald, zoals appelflappen, worstenbroodjes en gevulde koeken. Heerlijk. De appelflappen en worstenbroodjes hebben we meteen opgegeten, de gevulde koeken zijn bewaard tot Grave.

Hier begon het lichtjes te regenen. Daarom hebben we besloten om niet het laatste stukje langs de Kraaijenbergse Plassen op te gaan, maar direct vanuit Grave naar Gassel te fietsen. Een klein stukje, maar net genoeg om een beetje nat te worden. We hadden toch het mooiste al gehad dus niemand klaagde. Prima rondje, veel plezier, wat wil je nog meer. Ja, een afspraak voor een volgend rondje. Die is inmiddels gemaakt.

Plaatsen: Gassel, Nieuw-Gassel, Escharen, Velp, Reek, Overlangel, Herpen, Ravenstein, Neerlo, Keent, Grave

Knooppunten starten bij de kerk in Gassel:
10 – 29 – 81 – 05 – 80 – 30 – 31 – 32 – 61 – 18 – 02 – 19 – 20 – 03 – 04 – 66 – 67 – 10

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

  1. Jan Peters 13 september 2020

    Hoi Bas,
    Zondag 13 sept 2020 deze fietstocht gefietst. Prachtige route met leuke dorpjes, stadje en vooral veel landelijk schoon. Bijzonder mooi weer en dat betekent dan ook meteen dat het erg druk was op deze route….heel veel fietsers en motorrijders. Dank voor het uitzetten. Met fietsgroet.

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén