BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Ravenstein 100km

Na de mooie ervaring van gisteren besloot ik vandaag opnieuw richting Ravenstein te gaan fietsen. Deze keer met de racefiets vanuit thuis. Ik had al eerder de route gepland, maar na de mooie tocht van gisteren samen met Ine, Dianne en Twan zag ik het helemaal zitten om weer die kant op te gaan.

Het weer zag er aanvankelijk goed uit en de weersverwachting was redelijk positief, goede temperatuur, geen regen en forse wind. Dat laatste was er zeker, windkracht 4 tot 6;. Gelukkig had ik die het tweede gedeelte van de tocht redelijk mee.

Maar de regen die niet werd verwacht kwam er wel. Vlak voor Schaijk begon het te druppelen en het duurde niet lang of het hield op met druppelen en werd het een fikse bui. Eerst dacht ik nog, gewoon doorfietsen. Ik had geen regenjasje bij me, dus als ik zou stoppen zou ik alleen maar meer verkleumen. Maar het werd steeds erger en ik kon eigenlijk niet meer doen dat even te schuilen. Dat heb ik uiteindelijk bij de kerk in Schaijk gedaan. Na een paar minuten na de regen af en uiteindelijk stopte het. Dus maar weer op pad over de gladde straatstenen. Gelukkig ging dat goed en even later kwam zelfs de zon door. Dat zorgde ervoor dat ik weer wat droog werd.

Kort na Schaijk kwam ik in Ravenstein aan. Op dezelfde plek als gisteren, bij de kerk, heb ik gepauzeerd, in het zonnetje. Hierdoor droogde ik snel op. Met water uit het watertappunt heb ik mijn fiets en schoenen wat schoongemaakt. Na wat eten kon ik weer verder. Nu met flinke wind mee.

Ik moet zeggen, de route was erg leuk, afwisselend en niet saai. Zeker het gedeelte na Ravenstein, de dijkweggetjes en omgeving Keent, waren erg mooi.

Wel had ik in het begin twee foutjes gemaakt bij het plannen. Bij Mill kwam ik op een splitsing waar ik kon kiezen tussen een overharde weg en een onverhard pad. Ik heb de tweede gekozen omdat die gepland was. Het was niet ideaal en heeft mijn gemiddelde ook flink gedrukt. Even later bleek dat mijn wens om rond de Kuilen te rijden ook niet helemaal uitpakte als gehoopt. Het eerste gedeelte was prima, maar daarna, terug naar de geplande weg, bleek ook een onverhard bospad. Daarom heb ik ervoor gekozen om rechtdoor te gaan en later, na Langenboom, de route weer op te pakken. Dat ging goed.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén