BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Molens en bossen bij Nuenen

Het begin van de vakantie, we hebben weer een fietsrondje gepland met Dianne en Twan. Toen ik vorige week het rondje rond Helmond met de wielrenner fietste viel me op de Nuenen wel een heel gezellig plaatsje is en de omgeving erg mooi. Dus stelde ik voor om ons rondje in die buurt te maken. Iedereen was akkoord.

Dus heb ik op route.nl gekeken en kwam deze route tegen, De Molens en Bossen bij Nuenen. Dat leek me wel wat, niet te lang en hier en daar door de plaatsjes, maar ook door de bossen.

Als startplaatst hebben we voor Gerwen gekozen. Zo konden we aan het eind nog even Nuenen in en een terrasje pakken, maar waren we toch dichtbij het eindepunt. Gerwen is een leuk plaatsje net boven Nuenen, het zag er erg gezellig uit.

Van Gerwen uit zaten we al direct in het buitenbgebied, echt Brabants platteland. Onze eerste stop was in Nederwetten. Helaas waren we te vroeg voor de horeca en hebben we genoegen moeten nemen met een bankje voor de kerk.

Kort daarna kwamen we aan de rand van Nuenen en zagen de dames een mooie uitspanning. Dit was de Watermolen van Opwetten. Zeer de moeite waard om daar eens een kijkje te nemen. We hebben daar het teras opgezocht van het restaurant en genoten van een kop koffie en gebak (cheesecake en worteltaart). Heerlijk.

De tocht werd vervolgd. Na een aantal kilometers kwamen we aan bij Kasteel Geldrop. Een heerlijk rustige plek waar we even hebben gezeten en watermeloen hebben gegeten. In het kasteel is o.a. de IVN gehuisvest.

Geldrop ziet er trouwens erg gezellig uit. Ook dat is wel een keer een idee om daar naartoe te gaan om te shoppen, eventueel gecombineerd met een ander fietstochtje.

Hierna ging de tocht vooral door de bossen, De Molenheide bij Mierlo. Aangekomen in Mierlo hebben wederom een terrasje opgezocht, deze keer om een hapje te eten. Dat hebben we gedaan bij café De Koffer aan het Molenplein. Daar bleek dat Ine en ik daar al een keer eerder tijdens een fietstocht gezeten hebben, tijdens de fietstocht vanuit Helmond.

Na de lunch was het nog een kort stukje naar Nuenen. We besloten om Nuenen niet in te gaan en een terrasje te pakken, maar terug naar de auto te gaan om vervolgens thuis, in Oeffelt, lekker in de tuin een aperitiefje te nemen en de dag af te sluiten met een heerlijke maaltijd, verzorgd door Dianne en Twan. Einde van een geweldig leuke en gezellige fietstocht.

Plaatsen: Gerwen, Nederwetten, Opwetten, Geldrop, Mierlo, Nuenen

Knooppunt met start bij de de kerk in Gerwen:
74 – 73– 80 – 81 – 99 – 77 – 85 – 30 – 38 – 86 – 32 – 37 – 83 – 82 – 69 – 70 – 74

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén