BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Hartje Heuvelland

Op 25 juni 2020 hebben we met Twan en Dianne een prachtige fietstocht gemaakt in het hart van het heuvelland in Zuid-Limburg. Wij hadden een huisje geboekt op Buitenplaats Mechelerhof, huisje 120. Twan en Dianne hadden een paar dagen op een camping in de buurt geboekt. Voor deze tocht waren we allemaal uitgerust met een e-bike. Geen overbodige luxe in Zuid-Limburg.

Van tevoren heb ik gekeken welke fietstochten aangeraden werden door Mechelhof, en 1 daarvan was deze, Hartje Heuvelland. En ik moet zeggen, wat een mooie route.

Vanaf Mechelerhof gingen we naar Vijlen. Als we daar de route helemaal zouden volgen zouden we naar Lemiers gaan, lang de grote weg op. Dat leek ons geen goed idee en zo hebben we wat afgesneden om vanuit Vijlen direct door te steken naar Orsbach in Duitsland. In het volgende plaatsje, Bocholtz, beslote we een eerste korte pauze te nemen.

Hierna reden we een beetje aan de buitenkant van Simpelveld en kwamen we langs het station van het Miljoenenlijntje, een stoomtrein die loopt door het Limburgse heuvelland. Leuk om een andere keer te doen.

Kort daarna kwamen we in Mingersberg. Daar is de Bernardushoeve, een herberg die wij al kennen van een eerder bezoek. Daar hebben we genoten van een heerlijk stuk Limburge vlaai en koffie. Dit was een lange pauze, vooral omdat je daar prachtig zit met een mooi uitzicht over het heuvelachtige landschap. Maar we moesten verder.

En het duurde niet al te lang en er was weer een pauze. Deze keer in Gulpen, een dorp waar je zeker even een terrasje moet pakken. Hier hebben we genoten van een biertje en heerlijk nacho chips.

En weer verder. Kort na deze pauze kwamen we langs een verblijf waar Ine en ik ook al een keer eerder zijn geweest, namelijk De Terlingerhoeve. Ook een mooie plek om nog eens naar terug te gaan. Hierna hebben wenog even een pauze op een bankje genomen, waarna we, na Slenaken, België ingingen.

En in België neem je natuurlijk ook een biertje. Dat deden we bij Herberg Moeder de Gans. Ik heb daar een heerlijk plaatselijk biertje geproeft.

Vervolgens was het weer terug naar Nederland, maar niet voordat Twan en Dianne een heerlijk snelle afdaling namen en er vervolgens achterkwamen dat de bovenaan de heuvel linksaf hadden gemoeten. Dus dat was weer lekker klimmen. Gelukkig waren de meeste klimmetjes wel gedaan, want hier en daar waren de accu’s van de fietsen wel wat aan het leegraken.

Tenslotte hebben we de dag afgesloten met een fijne maaltijd bij Boscafé Het Hijgend Hert. Afsluiting van een geweldig leuke dag.

Plaatsen: Mechelen, Vijlen, Mamelis, Orsbach (D), Bocholtz, Simpelveld, Bosschenhuizen, Trintelen, Mingersberg, Ubachsberg, Colmont, Fromberg, Wijlre, Stokhem, Gulpen, Euverem, Terlinden, Hoogcruts, Schilberg, Slenaken, Nurop (B), Teuven (B), Sinnich (B), Klein-Kuttingen, Terziet, Diependal, Plaat, Bommerig, Helle, Kleeberg.

Knooppunten:
90 – 93 – 96 – 97 – 89 – 88 – 57 – 58 – 85 – 83 – 84 – 428 – 427 – 92 – 90

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén