BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Amstel Gold Race lus 3

Al heel lang staat het fietsen van de Amstel Gold Race lus 3 op mijn verlanglijstje. Nu we onze vakantie in Zuid-Limburg geboekt hebben was het zover.

We hadden in januari al een huisje geboekt op Buitenplaats Mechelerhof in Mechelen, en wel huisje 120. Een prachtige plek en een prachtig huisje. Klein, maar met een geweldig mooi dakterras. De medewerkers van De Mechelerhof gaven verschillende keren aan dat dat het mooiste plekje van het park was. Daar ga ik dan maar vanuit.

Als voorbereiding op de tocht had ik op verschillende sites de GPX van lus 3 van de Amstel Gold Race bekeken en gedownload. Later bleek dat er geen enkele route precies overeenkwam met de gepijlde route aldaar. Daar waar mogelijk heb ik de routeborden gevolgd.

En dat ging al meteen mis. De route loopt vanuit Partij, vlakbij Mechelen en Gulpen, naar de Gulpenerberg. Echter, deze weg was afgesloten, er werd aan gewerkt. Dus heb ik een alternatief gezocht en ook gevonden. Ik wilde naderhand natuurlijk niet zeggen “Ik heb de hele route gefietst, behalve de Gulpenerberg”. Die moest er gewoon in.

Later volgende natuurlijk de Kruisberg, de Eyserbosweg en de Keutenberg. Na de Eysenbosweg kwam ik ook nog bij een wegopbreking. In het dorp Elkenrade werd waarschijnlijk glasvezel aangelegd en was het belangrijkste kruispunt dicht. Ik vroeg een de werklui of ik er toch nog langs kon, anders zou ik teruggaan (weer klimmen). Gelukkig mocht is erdoor en kon ik mijn weg vervolgen.

In Valkenburg had ik met Ine afgesproken dat we elkaar zouden treffen voor een kop koffie en gebak bij Cup en Vino. Dat is ook gelukt, het gebak was heerlijk zoals altijd.

Daarna volgde de Cauberg, met was stramme benen, gevolgd door de afdaling naar Houtem en de klim van de Geulhemmerweg. Hierna was het allemaal redelijk te doen, langs de buitenwijken van Maastricht. De beklimmingen van de Bemelerberg en de Loorberg bij Slenaken waren nog wel even wat uitdagingen.

Maar het is gelukt en nog best goed ook. Hoewel ik hier en daar wat heb gesmokkeld door de allerlichtste versnelling te rijden (ik heb 3 voorbladen), maar alles is al fietsend volbracht.

Hieronder volgt dan het lijstje van de klimmetjes die in deze route zaten:

KlimmetjeLengtePercentageRoute-kilometer
Gulpernerberg0,5 km11 %6 km
Kruisberg0,7 km7,9 %13 km
Eyserbosweg0,9 km10 %15 km
Fromberg1,7 km3,8 %22 km
Keutenberg1,2 km6,7 %25 km
Cauberg1,2 km5,5 %38 km
Geulhemmerberg1,1 km5,4 %44 km
Bronckweg2,3 km2,9 %53 km
Bemelerberg0,9 km5 %57 km
Bundersberg1 km4,4 %60 km
Duivenstraat1,4 km3,8 %70 km
Noorbeekerweg0,8 km4,7 %72 km
Wolfsberg1 km3,2 %75 km
Loorberg1,3 km6,3 %78 km

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén