BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Veghel en het Brabantse land

Weer een recreatief rondje niet te ver van huis, samen met Dianne en Twan. De keuze is gevallen op de omgeving van Veghel. De bedoeling was om in de buurt van de Noordkade te parkeren en na de fietstocht deze te gaan bezoeken. Bekijk de site maar een, er is veel te doen

We hebben de auto’s geparkeerd op P3 in de buurt van de Noordkade. Deze parkeerplaats is gratis en zeer ruim. Van daaruit zijn we een beetje langs de bovenkant en daarna dwars door Veghel naar beneden gegaan.

Net onderweg kwam Twan erachter dat we in de buurt waren van de nieuwe plaats van het paard van Dianne, Bento. We hebben even een kleine afslag genomen om te kijken of hij in de wei stond en dat was zo. Even een korte ontmoeting tussen Dianne en Bento, dat was wel fijn. Het zag er naar uit dat hij het goed naar zijn zin heeft.

Toen we in de buurt van Erp kwamen zijn de op zoek gegaan naar het centrum om even wat te drinken. We zijn op het terras van Café van Haandel gaan zitten voor een kopje koffie en een appeltaartje. We werden wel flink gestoord van een skydancer die aan de overkant van de straat stond.

Na de koffie hebben we de route weer opgezocht en hebben die vervolgd. Weer even rusten op een bankje aan de Beemd in de buurt van Esdonk. Weer wat drinken en happen. Daarna zijn de verder gefietst naar Beek en Donk. Tijd voor de lunch. Dat was wel even zoeken, maar uiteindelijk, met de juiste aanwijzingen, vonden we het Park Paviljoen Laarbeek. Een prachtige plek om heerlijk bij te komen, te drinken en te eten. Ik heb daar een lekkere wortel-gembersoep besteld.

Dan weer verder. Nog 1 pauzeplaats gehad in het bosrijke gebied van Mariahout. Daarna kwamen we terug in Veghel. Aan het einde van de route zijn we direct richting de Noordkade gegaan omdat de accu van de fiets van Dianne leeg begon te raken, hij was niet helaas vol toen we begonnen.

Tenslotte hebben we een kijkje genomen bij de Noordkade, een drankje gedaan bij Café De Afzakkerij. Daarna was het tijd voor een hapje, dat hebben we gedaan bij het pop-up restaurant. We hebben het menu ‘Rook en Vuur’ gekozen. Een voorgerecht op een plank, een soepje en het hoofdgerecht ook weer op een plank. Het was heerlijk, maar het hoofdgerecht was ten opzichte van het voorgerecht wat beperkt in formaat. Maar we gingen niet met een lege maag terug naar huis.

Het was weer kei gezellig. Snel weer een nieuwe fietstocht plannen.

Knoopunten:
82 – 96 – 95 – 83 – 84 – 88 – 85- -63 – 50 – 30 – 28 – 64 – 92 – 26 – 25 – 24 – 93 – 29 – 65 – 02 – 82

Plaatsen: Veghel, Erp, Zandhoek, De Aa, Esdonk, Koks, Boerdonk, Beek en Donk, Hei

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén