BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Peel en Maas: Sint Anthonis – Horst

Om het Gran Fondo van Strava van de maand juli te verdienen moest er nog een route van meer dan 100 km worden gereden. Vandaag wat het zover. En niet zomaar een plan. Ik wilde weer een keer extra vroeg op pad gaan, dus heb ik de wekker om 5:25u gezet en zat ik iets na 6:00u op de fiets. Wat is het toch prachtig zo ‘s morgenvroeg.

Plaatjes als deze hierboven kun je om die tijd heel goed maken. Maar vooral de rust, het weinige verkeer en recreanten is heerlijk. Ik zal zeker nog een keer lekker vroeg op pad gaan.

Na de start vanuit Sint Anthonis ging de route richting het zuiden, de omgeving van Horst. Dat gebied staat bekend om zijn akkerbouw en blauwe bessen productie. Je komt er ook verschillende kassen tegen, maar ook veel velden met blauwe bessen uit de volle grond.

Onderweg kwam ik een leuk kapelletje tegen. Het lag iets verder van de weg en ik dacht dat er wel een bankje bij was. Dat was niet het geval. Toch maar even wat foto’s genomen en daarna weer mijn weg vervolgd.

Als ik in de buurt van Griendtsveen en Helenaveen kom waan ik me in het buitenland. Een heel bijzondere en mooie omgeving. Onlangs is er een grote brand geweest op de Deurnense Peel en een groot deel daarvan is vernietigd. Gelukkig is daar bij Griendtsveen zo op het eerste gezicht niet veel van te merken. En hopelijk hersteld de natuur zich weer snel.

Tussen Griendtsveen en Ysselsteyn ligt het Duitse kerkhof met ruim 33.000 Duitse soldaten die zijn gesneuveld. Mijn bedoel8ng was om daar mijn rustpauze te nemen, vooral omdat daar veel rust te vinden is. Helaas werd er gewerkt aan de ingang en was de begraafplaats niet toegankelijk. Dus heb ik even op het bankje op de opgebroken parkeerplaats gezeten.

Na de rustpauze was het weer in 1 ruk terug richting Sint Anthonis. De route liep via Weverslo en Merselo, twee leuke dorpen in een prachtige omgeving. Nog even aanzetten en ik was weer thuis. Het was nog geen 10:00u, weer een reden om vroeg onderweg te zijn. De Strava Gran Fondo van juli had ik binnen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén