BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Heldense Bossen en Kessel

Vandaag was het weer een keer tijd om een tochtje samen met Ine te maken. We hebben dit jaar veel gefietst en er komen nog wel wat mogelijkheden aan in de komende vakantie, maar het was toch al weer een tijdje geleden. Onze keuze is gevallen op de route door de Heldense Bossen en Kessel, gevonden op Route.nl.

En wat een mooie omgeving is dat toch. Je kunt hier echt eindeloos fietsen door bossen, maar ook langs de maas. Ons vertrekpunt was knooppunt 67, bij restauant De Belaeving. Een hartstikke leuk restautant in het midden van het bos. We zijn gestart met een kop koffie en een heerlijk stuk Limburgse vlaai.

Daarna zijn we de route gestart. Het weer was prima maar het waaide wel flink. Een gedeelte van de route leidde ons langs de Snepheiderbeek, een gedeelte van het afwateringskanaal van Meijel via Neer naar de Maas.

Na zo’n 18 km vonden we het tijd om pauze te nemen. We waren aangekomen bij Landgoed Brookberg. Op de kaart had ik gezien dat er een groot meer was, dus had ik het idee om daar onze stoeltjes uit te zetten en te pauzeren. Echter, het hele gebied was omheind. Ik heb gezocht naar een ingang, maar niet gevonden. Dus zijn we iets verderop een pas in gegaan en daar de stoeltjes opgezet.

Hierna zijn we verder gegaan, helemaal tot aan Helden. Daar besloten we in de Plus markt wat lekkers te kopen en later op te eten. Onlangs ben ik met de wielrenner door Kessel gekomen en wist dus dat er wel leuke bankjes waren langs de Maas. Dat werd ons doel. Daar aangekomen hebben we lekker gerust op een bankje. Omdat het hard waaide hebben we er niet heel lang gezeten.

Na de pauze fietsten we door Kessel. Daar is ook een IJssalon van Clevers, maar het was daar te druk om een ijsje te halen. Dus maar weer door. Bijna bij het einde van de tocht besloten we nog even op een bankje in het bos te gaan zitten en de laatste stukjes meloen die we hadden meegenomen op te eten.

Teruggekomen bij het startpunt hebben we bij het restuarant De Belaeving nog een kersenbiertje (0.0%) gedronken en een heerlijke Nacho schotel besteld. Het weer sloeg echter om en we zijn naar binnen verkast. Kort na het vertrek naar huis viel het even kort met bakken uit de hemel. Dus net op tijd ?.

Hieronder nog een paar foto’s:

Plaatsen: Egchel, Beringe, Groeze, Brumholt, Venne, Gerhegge, Neer, Helden, Kessel, Kessel-Eik

Knooppunten:
67 – 68 – 22 – 06 – 20 – 19 – 18 – 17 – 51 – 77 – 64 – 66 – 67 – 24 – 25 – 56 – 55 – 54 – 53 – 63 – 65 – 24 – 67

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén